IJJ Dolj: Jandarmii au prins doi doljeni cu lemn furat

m jandarmi mascati IJJ Dolj: Jandarmii au prins doi doljeni cu lemn furat poze

Doi cetăţeni din Malu Mare sunt cercetaţi pentru furt calificat după ce au fost depistaţi de jandarmi cu lemne de furat în căruţă.

“Miercuri, 12 octombrie a.c., în jurul orei 19.30, membrii unui echipaj mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj aflat în timpul executării unei misiuni specifice, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în zona Lacul Preajba doi bărbaţi ce transportau cu ajutorul unei căruţe material lemnos, aveau un comportament suspect.
Observând echipajul de jandarmi cei doi au fugit de la faţa locului, fapt ce a determinat jandarmii să procedeze la urmărirea acestora.
Datorită drumului dificil dar şi faptului că au aruncat din căruţă întregul material lemnos astfel încât să zădărnicească apropierea echipajului de jandarmi, după aproximativ 3 km cei doi au fost opriţi, imobilizaţi şi conduşi la sediul Secţiei 2 Poliţie Craiova.
La faţa locului a fost solicitat sprijinul unui tehnician silvic din cadrul Ocolului Silvic Craiova în prezenţa căruia s-a efectuat identificarea la cioată a arborelui tăiat şi inventarierea materialului lemnos recuperat.
În urma verificărilor şi a declaraţiilor făcute a reieşit faptul că T. Micu  în vârstă de 37 ani şi T. M. în vârstă de 17 ani, ambii din comuna Malu Mare, au reuşit să sustragă cu căruţa cantitatea de aproximativ 4 mc material lemnos – esenţă salcie, dintr-un singur arbore tăiat de lângă Lacul Preajba, în valoare de 825 lei, iar în momentul depistării aceştia transportau cantitatea de 1,74 mc, material lemnos ce a fost recuperat.
Persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208-209 din Codul penal şi urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru competentă soluţionare”, precizează un comunicat al IJJ Dolj.