IJJ Dolj: Jandarmii asigură ordinea publică la Cupa României

 

 

Miercuri, 12 iunie a.c., începând cu ora 18.00, va avea loc partida de fotbal, din cadrul competiţiei Cupa României, între echipele C.S. Işalniţa şi A.S. Podari pe stadionul „Extensiv”, din Craiova.
Acest meci de fotbal a fost clasificat ca fiind cu „grad de risc mediu”, iar măsurile de ordine publică vor fi asigurate în zona apropiată şi imediată a stadionului, pe timpul manifestării sportive, de către efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, în cooperare cu I.P.J. Dolj şi I.S.U. Dolj.
Asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în interiorul stadionului revine organizatorului, fiind realizate cu o societate specializată de pază şi protecţie.

* * *
Jandarmeria Dolj invită spectatorii să respecte prevederile legale pe timpul deplasării către locul de desfăşurare a competiţiei sportive, în apropierea şi în interiorul stadionului.
Subliniem necesitatea ca suporterii să respecte regulile stabilite de Legea nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, modificată şi completată prin Legea nr. 10/2012 şi să nu introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde ori alte obiecte pe bază de amestecuri pirotehnice ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice, să nu afişeze inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.
Înainte, pe timpul desfăşurării şi după încheierea competiţiei sportive spectatorii trebuie să dea dovadă de fair-play pentru susţinerea echipei favorite şi să nu arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să nu sară gardul care delimitează spaţiul de joc sau să deterioreze mobilierul în interiorul locurilor de desfăşurare a meciului.
Participanţii la această manifestaţie sportivă, în situaţia producerii unor incidente sau încălcări ale prevederilor legale, atât în zona apropiată stadionului cât şi în incinta arenei sportive, pot sesiza despre producerea acestor fapte cel mai apropiat reprezentant al forţelor de ordine: jandarm, poliţist sau personalul de ordine, în vederea luării cu maximă operativitate a măsurilor legale specifice situaţiei respective.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul