IJJ Dolj: Jandarmii asigură ordinea la Festivalul “Adrian Păunescu”

În zilele de 20 şi 21 iulie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi G.J.Mb. Craiova, în cooperare cu I.P.J. Dolj, I.S.U. Dolj şi Poliţia Locală Craiova, vor fi angrenate în activităţi de asigurare a ordinii publice, în localitatea Bârca şi municipiul Craiova, cu ocazia desfăşurării unor manifestări cultural – artistice, în cadrul Festivalului Internaţional „Adrian Păunescu”.
De asemenea, sâmbătă, 20 iulie a.c., efective din cadrul I.J.J. Dolj, în cooperare cu I.P.J. Dolj, şi I.S.U. Dolj, vor asigura măsurile de ordine publică în localitatea Valea Stanciului, cu ocazia sărbătoririi „Zilei comunei Valea Stanciului” – ediţia inaugurală.
Misiunile jandarmilor au în vedere prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.
Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la aceste manifestări, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, jandarmii recomandă participanţilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale de valoare care pot atrage atenţia, deoarece astfel de evenimente reprezintă momente prielnice pentru infractori, să manifeste atenţie pe traseele de deplasare, spirit de solidaritate şi să solicite sprijinul forţelor de ordine aflate în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora.
Jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţenii care participă la aceste manifestări împreună cu minori să acorde o atenţie deosebită acestora pentru a nu se pierde în mulţime, iar într-o astfel de situaţie să se adreseze forţelor de ordine aflate în dispozitiv.

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul – IJJ Dolj