IJJ Dolj: „Jandarmeria pe înţelesul tuturor” la Școala „Nicolae Romanescu” din Craiova

 jandarm scoala.jpg IJJ Dolj: „Jandarmeria pe înţelesul tuturor” la Școala „Nicolae Romanescu” din Craiova poze 

Miercuri, 09 aprilie a.c., jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj au continuat derularea de activităţi preventiv – educative,  din cadrul campaniei de informare „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”, în instituţii de învăţământ preuniversitar din municipiul Craiova.

Astfel, jandarmii au fost prezenţi în rândul elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale „Nicolae Romanescu” din Craiova, şi au purtat discuţii cu aceştia, punctual, pe linia dezvoltării comportamentelor non-violente, prevenirea delincvenţei juvenile, dar şi cunoaşterea legislaţiei la care Jandarmeria Română are competenţe, misiunile pe care jandarmii le execută, precum şi implicarea acestei instituţii în diminuarea faptelor de violenţă în mediul şcolar.

Elevii s-au dovedit a fi foarte receptivi la problemele prezentate, activitatea transformându-se într-un dialog permanent cu jandarmii, cele mai dese întrebării făcând  referire la modalitatea de comportament ce trebuie abordat în cazul în care se află într-o situaţie iminentă de agresiune fizică sau ameninţări verbale ori prevenirea furturilor.

Cadrele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor continua aceste activităţi pe tot parcursul anului de învăţământ 2013 – 2014, intenţionând ca aceste probleme să fie supuse atenţiei cât mai multor tineri atât din mediul urban cât şi rural.

De asemenea, reprezentanți ai I.J.J. Dolj au fost prezenți în rândul elevilor din instituții de învățământ preuniversitar din Segarcea, Bechet și Calafat și au desfăşurat activităţi similare în cadrul programului Școala altfel.

 
        Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul – I.J.J. Dolj