IJJ Dolj: Îmbrăcăminte contrafăcută, la vânzare în Craiova

Marți, 12 august a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj aflate în timpul executării unei misiuni specifice, în municipiul Craiova, s-au sesizat cu privire la faptul că o persoană oferea spre comercializare articole de îmbrăcăminte ce păreau a fi contrafăcute.

Astfel, în jurul orei 10.00, jandarmii au depistat-o pe N. Lucreția, de 65 ani, din Craiova, în timp ce oferea spre comercializare, de la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, articole de îmbrăcăminte cu însemnul mărcii înregistrate Adidas, fără a deține certificat de conformitate privind produsele purtătoare de marcă înregistrată.

Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, urmând a fi înaintate organelor competente pentru soluţionare.

Marfa în valoare de aproximativ 700 lei a fost ridicată în vederea continuării verificărilor.

 

 

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice și cu Publicul