IJJ Dolj: Hoţ de haine, prins de un jandarm în timpul liber

Marţi, 08 ianuarie a.c., în jurul orei 16.30, un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, aflat în timpul liber, a observat un bărbat în timp ce sustrăgea mai multe articole de îmbrăcăminte de pe un manechin expus în faţa unui magazin, din zona Complexului comercial Brazda lui Novac.
Subofiţerul a observat fapta comisă în timp ce se deplasa cu autobuzul pe traseul 25, motiv pentru care şi-a declinat imediat calitatea solicitând conducătorului auto să oprească şi a procedat la urmărirea şi prinderea persoanei în cauză după aproximativ 50 de metri.
La faţa locului a fost solicitat sprijinul unui echipaj de jandarmi mobil, iar în urma primelor verificări efectuate a rezultat faptul că persoana în cauză se numeşte S. Nelu, de 51 ani, din Craiova, cunoscut cu antecedente penale, care a profitat de neatenţia administratorului societăţii comerciale şi a reuşit să sustragă articole de îmbrăcăminte în valoare de 75 lei.
Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208, 209 lit. e din Codul penal şi urmează să fie înaintate organelor competente pentru soluţionare. Bunurile sustrase au fost restituite părţii vătămate.

 
Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul – IJJ Dolj