IJJ Dolj: Găinari prinşi de-un jandarm în timpul liber

Marţi, 29 ianuarie a.c., în jurul orei 02.00, un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, aflat în timpul liber la locuinţa sa din localitatea Bîrca, a observat 3 bărbaţi în timp ce escaladau gardul împrejmuitor (din interior spre exterior) al unei locuinţei vecine, având asupra lor 3 saci voluminoşi.
Având în vedere aspectele observate, subofiţerul a somat persoanele respective în vederea identificării anunţând în acelaşi timp lucrătorii Secţiei de Poliţie 14 Rurală Bîrca.
Cei 3 bărbaţi au fugit de la faţa locului fapt ce a determinat subofiţerul să procedeze la urmărirea acestora, inclusiv cu autoturismul proprietate personală.
După aproximativ 500 de metri, subofiţerul împreună cu poliţiştii sosiţi imediat la faţa locului au reuşit să prindă cei trei bărbaţi, iar în urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că aceştia au pătruns în curtea părţii vătămate S. L. prin escaladarea gardului şi au sustras un număr de 17 păsări.
Poliţiştii Secţiei de Poliţie 14 Rurală Bîrca continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţii infracţionale a suspecţilor, în cauză fiind întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Prejudiciul produs a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.
Pentru curajul manifestat în activitatea de identificare a autorilor, subofiţerul va fi recompensat de conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj.
Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul – IJJ Dolj