IJJ Dolj: Furt de fier vechi la calea ferată

 fier vechi.jpg IJJ Dolj: Furt de fier vechi la calea ferată poze

Vineri, 28 februarie a.c., în jurul orei 15.45, efective din cadrul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Calafat – I.J.J. Dolj aflate în timpul executării unei misiuni specifice în mun. Calafat, în zona fostei fabrici de zahăr, s-au sesizat cu privire la faptul că trei bărbaţi transportau cu ajutorul unui atelaj hipo mai multe bucăţi de fier.

Având în vedere cele observate, jandarmii au procedat la oprirea şi legitimarea acestora constatând că se numesc M. Pompilian, de 20 ani, M. Gogu, de 33 ani şi S. Costinel, de 34 ani, toţi cu domiciliul în mun. Calafat.

În urma primelor verificări a rezultat că persoanele în cauză s-au deplasat în cursul zilei în zona respectivă de unde, cu ajutorul a două ciocane tip baros, au reuşit să sustragă cantitatea de 90 kg. fier vechi constând în plăci şi şuruburi de cale ferată, dintr-o zonă dezafectată, şi 70 kg. fier vechi divers sustras din incinta unei societăţi, cu intenţia de a-l valorifica la un centru de recuperare a fierului vechi.

Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, iar întreaga cantitate de fie vechi sustras, în valoare de aproximativ 800 lei, a fost predată pe bază de proces verbal reprezentanţilor unei societăţi de pază.


Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul