IJJ Dolj: Două cuţite recoltate din Piaţa Rovine

m jandarmi scuturi IJJ Dolj: Două cuţite recoltate din Piaţa Rovine poze
Marţi, 26 iulie a.c., în jurul orei 22.00, un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj aflat în zona Pieţei Rovine, a observat pe terasa unui local public doi cetăţeni ce aveau asupra lor două cuţite şi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Având în vedere cele observate, a fost solicitat la faţa locului un echipaj mobil care a procedat la legitimarea şi identificarea numiţilor I. Ioan, în vârstă de 57 ani, din localitatea Mischii şi respectiv S. Ducu, în vârstă de 53 ani, din localitatea Giurgiţa, iar în urma efectuării controlului corporal preventiv au fost găsite asupra acestora două cuţite.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul I.J.J. Dolj unde le-au fost întocmite actele premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port al cuţitului, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2, alin. 1, pct. 1 din Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice
Cuţitele, cu lama în lungime de 10 cm şi respectiv 11 cm, au fost ridicate în
vederea continuării cercetărilor, iar actele premergătoare de constatare urmează să fie înaintate organelor competente pentru soluţionare.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice