IJJ Dolj: Dosar penal pentu ţigări netimbrate în Piaţa Centrală

tigari IJJ Dolj: Dosar penal pentu ţigări netimbrate în Piaţa Centrală poze

Jandarmii craioveni au realizat în week-end o captură de aproape o mie de pachete de ţigări netimbrate, în piaţa centrală a Craiovei.

“Sâmbătă, 15 octombrie a.c., în jurul orei 06.30, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj aflaţi în timpul executării unei misiuni specifice în municipiul Craiova au observat în zona Pieţei Centrale, o femeie ce ridica dintr-un autoturism o cantitate mare de ţigări.
În momentul apropierii, cea în cauză a devenit uşor agitată fapt ce a determinat jandarmii să procedeze la oprirea, legitimarea şi identificarea acesteia, constatând că se numeşte V. Maria, în vârstă de 46 ani, din Craiova.
Fiind întrebată cu privire la cantitatea de ţigări ce se afla în autoturism, V. Maria nu a putut să justifice provenienţa acestora şi a recunoscut că nu posedă documente de comercializare.
Cea în cauză a fost condus la sediul I.J.J. Dolj, iar în urma numărării pachetelor de ţigări a reieşit cantitatea de 950 pachete de ţigări de diferite mărci, fără marcaj sau cu marcaj fiscal de Ungaria şi Moldova, valoarea estimativă fiind de 9000 lei.
Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare de constatare sub
aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 ţigarete, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2961 alin. 1 lit. l din Legea 571/2003 privind Codul fiscal şi de deţinerea, transportul bunurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, faptă prevăzută
şi pedepsită de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul vamal.
Cantitatea de ţigarete a fost predată pe bază de proces verbal Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Dolj”, precizează un comunicat al IJJ Dolj.