IJJ Dolj: Cuţit şi briceag confiscate la Rast

cutit jandarmi picnik IJJ Dolj: Cuţit şi briceag confiscate la Rast poze

Miercuri, 15 august a.c., în jurul orei 02.30, efectivele Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Băileşti din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, aflate în timpul executării unei misiuni specifice în comuna Rast, s-au sesizat cu privire la faptul că, la vederea lor, un tânăr a început să manifeste un comportament suspect.
Jandarmii au procedat la oprirea, legitimarea şi stabilirea identităţii acestuia, constatând că se numeşte A. Florin, 22 de ani, din Calafat, iar în urma efectuării controlului corporal preventiv a fost găsit asupra acestuia un cuţit cu lama în lungime de 12 cm şi un cuţit tip briceag cu lama în lungime de 8,5 cm.
Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port al cuţitului, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2, alin. 1, pct. 1 din Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice
Cele două cuţite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar actele premergătoare de constatare urmează să fie înaintate organelor competente pentru soluţionare.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice