IJJ Dolj: COMEMORAREA EROILOR JANDARMI

comemorarea eroilor jandarmi 2 IJJ Dolj: COMEMORAREA EROILOR JANDARMI poze 

 

În spiritul tradiţiei Europene, în România, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de sărbătoare naţională, ziua în care creştinii ortodocşi sărbătoresc anual, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, Înălţarea Domnului. Evenimentul marchează în mod simbolic, momentul de pomenire a Eroilor români, căzuţi la datorie pentru apărarea şi reîntregirea ţării.

Joi, 09 iunie a.c., la monumentele Eroilor Jandarmi ridicate în localitatea Palilula în memoria Slt. p.m. Nicolae Ungureanu şi cel din localitatea Ghizdăveşti ridicat în memoria Slt. p.m. Aurel Radu, ambii căzuţi la datorie în ziua de 23 decembrie 1989 la aeroportul Otopeni, s-a desfăşurat slujba de pomenire a acestora precum şi a tuturor jandarmilor care au plătit preţul suprem pe frontul luptei cu infractorii, pentru apărarea vieţii, a avutului cetăţenilor şi a comunităţii.

comemorarea eroilor jandarmi 1 IJJ Dolj: COMEMORAREA EROILOR JANDARMI poze

Slujba religioasă a fost oficiată de preotul militar din cadrul I.J.J. Dolj şi au fost depuse coroane de flori din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj.

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul