IJJ Dolj: COMEMORAREA EROILOR JANDARMI

 comemorare eroi jandarmi 1 IJJ Dolj: COMEMORAREA EROILOR JANDARMI poze

 

 

Comemorarea şi cinstirea eroilor neamului românesc în preajma celei mai mari sărbători a creştinătăţii reprezintă un prilej de recunoştinţă şi smerenie, în amintirea celor care, prin sacrificiul suprem, au scris o pagină în istoria acestei ţări şi au asigurat dăinuirea noastră în timp pe aceste locuri.

La 26 de ani de la revoluţia din decembrie 1989, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj i-au comemorat pe cei care s-au jertfit pentru gloria neamului românesc.

comemorare eroi jandarmi 2 IJJ Dolj: COMEMORAREA EROILOR JANDARMI poze

Marţi, 22 decembrie a.c., în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor publice locale, a familiilor Eroilor Jandarmi şi a cadrelor din I.J.J. Dolj, la monumentele Eroilor Jandarmi ridicate în localitatea Palilula în memoria slt. p.m. Nicolae Ungureanu şi cel din localitatea Ghizdăveşti ridicat în memoria slt. p.m. Aurel Radu, ambii căzuţi la datorie în ziua de 23 decembrie 1989, la aeroportul Otopeni, s-a desfăşurat un ceremonial militar şi religios de pomenire a acestora.

Slujba de pomenire a acestora precum şi a tuturor jandarmilor care au plătit preţul suprem pe frontul luptei cu infractorii, pentru apărarea vieţii, a avutului cetăţenilor şi a comunităţii a fost oficiată de preotul militar din cadrul I.J.J. Dolj şi au fost depuse coroane de flori.

De asemenea, o delegaţie de cadre militare din partea I.J.J. Dolj a participat, alături de reprezentanţii autorităţilor publice locale, la activităţile organizate şi desfăşurate în mun. Craiova pentru comemorarea Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989.

 

 

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul – I.J.J. Dolj