IJJ Dolj: Calafetean prins cu sabia “la Căpitanul”

Vineri, 26 iulie a.c., în jurul orei 20.40, un echipaj mobil al subunităţii Calafat, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, a fost sesizat prin Serviciul Unic de Apeluri de Urgenţă 112, de către C.A. din Calafat, judeţul Dolj, cu privire la faptul că în incinta barului ,,La căpitanul” din localitate, se află o persoană în stare vădită de ebrietate care are asupra sa, la vedere, o armă albă, cu care ameninţă persoane aflate în incinta barului.
Jandarmii s-au deplasat imediat la faţa locului iar în urma verificărilor efectuate au constatat faptul că numitul Z.A., din Calafat, pe motiv că a fost refuzat să fie servit cu băuturi alcoolice, i-a ameninţat cu o sabie din metal confecţionată artizanal atât pe barman cât şi pe membrii familiei acestuia aflaţi în bar.
Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,port, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor, a cuţitului, …….” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2, alin. 1, pct. 1 din Legea nr. 61 din 1991, republicată, precum şi pentru săvârşirea infracţiunii de ,,ameninţare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 193 Cod Penal, actele de constatare urmând a fi înaintate organelor competente pentru soluţionare.
Sâmbătă, 27 iulie a.c., în jurul orei 04.45, un echipaj mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, aflat în misiune pe raza municipiului Craiova, s-a sesizat în urma zgomotului produs de spargerea unui geam la parterul unui bloc situat pe str. A.I.Cuza, depistând în scurt timp în zonă pe numita C.L., aceasta recunoscând că a spart geamul uşii de acces al unei societăţi comerciale, folosind un obiect metalic, fără a putea motiva gestul său.
Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 217 Cod Penal, dosarul urmând a fi înaintat organelor competente pentru soluţionare.

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al
Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj