IJJ Dolj: ARTICOLE PIROTEHNICE INTERZISE

petarde jandarmi IJJ Dolj: ARTICOLE PIROTEHNICE INTERZISE poze
Miercuri, 19 decembrie a.c., în jurul orei 15.00, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj aflate în timpul executării unei misiuni specifice în loc. Craiova au depistat, în zona Pieţei Centrale, o persoană de sex masculin ce deţinea şi oferea spre comercializare mai multe articole pirotehnice interzise.
Jandarmii au procedat la legitimarea şi stabilirea identităţii acestuia, constatând că se numeşte B.M.G., de 46 ani, din Craiova, care avea asupra sa 20 de cutii a câte 100 de petarde cu trei focuri din clasa II.
Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere fără drept de articole pirotehnice, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 37, alin. 1 şi 3 din Legea nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive. Marfa a fost ridicată în vederea continuării verificărilor de către organele abilitate.

Amintim pe această cale cetăţenilor că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” constituie infracţiune şi se pedepseşte conform prevederilor legale.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice