IJJ Dolj: ARTICOLE PIROTEHNICE INTERZISE, CONFISCATE ÎN PIAȚA CENTRALĂ

ARTICOLE PIROTEHNICE INTERZISE

 

Duminică, 28 decembrie a.c., în jurul orei 12.00, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj aflate în timpul executării unei misiuni specifice în loc. Craiova au depistat, în zona Pieţei Centrale, o persoană de sex masculin ce deţinea şi oferea spre comercializare mai multe articole pirotehnice interzise.

Jandarmii au procedat la legitimarea şi stabilirea identităţii acestuia, constatând că se numeşte S.J.I., de 25 ani, din Craiova, care avea asupra sa 10 de cutii a câte 100 de petarde cu trei focuri, din categoria a II – a.

Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 37, lit. a din Legea nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive.

Amintim pe această cale cetăţenilor că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” constituie infracţiune şi se pedepseşte conform prevederilor legale.

 

 

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul