IJJ Dolj: Acţiuni specifice de menţinere şi asigurare a ordinii publice

jandarmerie 2 IJJ Dolj: Acţiuni specifice de menţinere şi asigurare a ordinii publice poze

În perioada 12 – 15 august a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj, în cooperare cu I.P.J. Dolj şi I.S.U. Dolj, va desfăşura acţiuni specifice de menţinere şi asigurare a ordinii publice, urmărindu-se, în principal, prevenirea faptelor antisociale, a celor care aduc atingere normelor de convieţuire socială, precum furturile, consumul de băuturi alcoolice în locuri neautorizate ori alte acte de acest gen.

Aproximativ 80 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura în această perioadă, măsurile de ordine publică la manifestările organizate în municipiul Craiova şi localităţile Goieşti, Măceşu de Jos, Bârca, Vela, Catane, Segarcea, Breasta, Cârcea, Caraula, Teasc, Bechet şi Giubega.

Misiunile jandarmilor au în vedere, în principal, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială; depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte; monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane cu un comportament care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la aceste evenimente, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Jandarmeria Dolj recomandă participanţilor să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale, să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia, deoarece astfel de evenimente reprezintă momente prielnice pentru infractori, să manifeste spirit de solidaritate, vigilenţă în locurile aglomerate şi să solicite sprijinul forţelor de ordine aflate în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora.

Totodată, recomandăm cetăţenilor care participă la aceste evenimente împreună cu minori să manifeste o atenţie deosebită asupra acestora pentru a nu se pierde în mulţime, iar într-o astfel de situaţie să se adreseze forţelor de ordine aflate în dispozitiv.

 

 

 

 

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul – I.J.J. Dolj