Iana neagă acuzațiile PSD: Nu mai sunt membru de partid din 2012. Nu sunt nebun!

iana phixr Iana neagă acuzațiile PSD: Nu mai sunt membru de partid din 2012. Nu sunt nebun! poze

Președintele secției de votare nr. 211 Filiași și ex-candidat la funcția de primar al localității spune că a părăsit PDL în urmă cu doi ani și că nu este implicat în campania electorală actuală.

 

Contactat telefonic, Ion Iana a precizat că a rupt legătura cu politica imediat după alegerile locale din 2012, când a fost consilier local doar preț de o ședință.

„Eu am candidat într-adevăr la primăria Filiași în 2012 și am fost validat consilier local în ședința de constituire a consiliului local. Imediat însă am renunțat la calitatea de consilier pentru că eram și atunci funcționar public și a trebuit să optez. Tot în acea perioadă am demisionat și din partid, nu-mi aduc aminte exact data, dar cred că în luna iunie 2012. După alegeri însă, între mine și domnul primar de la Filiași a intervenit o ură și am preferat să mă transfer la altă primărie. Nu sunt membru de partid și nu fac campanie pentru nimeni. Nu sunt nebun la cap să fac așa ceva! Am dat o declarație când am făcut cerere să fiu președinte de secție de votare și știu ce am semnat. Nu știu ce poze au depus cei de la PSD. O fi prelucrat cineva pozele din campania de acum doi ani cu vreo tehnică modernă.Mie mi-au copiat și în 2012 pliantele de campanie și au pus e verso că mă retrag și că susțin candidatul PSD, ca să-mi îndepărteze alegătorii, deci îi cred capabili”, a spus Iana.

 

Afirmațiile acestuia sunt susținute și de filiala județeană a PDL.

„Referitor la contestația depusă de PSD la Biroul Electoral Județean, cu privire la desemnarea domnului Ion Iana ca președinte al secției de votare nr. 211 din Filiași, în care se acuza apartenența la PDL a acestuia, facem următoarele precizări:

Domnul Ion Iana nu este membru al Partidului Democrat Liberal.  Domnul Ion Iana este și în prezent funcționar public, domnia sa alegând să ocupe această funcție și demisionând din calitatea de consilier al Consiliului Local al orașului Filiași imediat după alegeri”, a precizat  Biroul de Presa Al PDL Dolj.