GUVERN: Prefecţii şi subprefecţii care au ales să candideze vor înceta exercitarea mandatelor

comunicatus GUVERN: Prefecţii şi subprefecţii care au ales să candideze vor înceta exercitarea mandatelor poze

Executivul a adoptat astăzi o serie de hotărări privind înlocuirea mai multor persoane care exercitau, cu caracter temporar sau definitiv, funcţiile publice de prefect sau subprefect.


Încetarea exercitării funcţiilor publice de prefect sau subprefect s-a decis la cerere, ca urmare a faptului că persoanele care exercitau aceste funcţii vor candida la alegerile locale din 10 iunie 2012.

“Hotărârile adoptate astăzi de Guvern clarifică statutul pe care îl vor avea în campania electorală persoanele care ocupă funcţiile publice de prefect şi subprefect şi au ales să candideze la alegerile locale. Guvernul este consecvent deciziei asumate de a despărţi palierul administrativ de cel politic, în campania electorală”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

 

Astfel:

Ø     Încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Alba de către domnul Tudoraşcu Raul Sebastian.

 

Ø     Încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al municipiului Bucureşti de către domnul Atănăsoaiei Mihai-Cristian;

Ø     Se aplică principiul mobilităţii din funcţia publică de subprefect al municipiului Bucureşti în funcţia publică de prefect al municipiului Bucureşti pentru doamna Coruţ Cristina-Ecaterina. Doamna Coruţ este licenţiată în drept, are studii postuniversitare în drept şi administraţie, a absolvit Programul de formare specializată destinat înalţilor funcţionari publici;

 

Ø     Încetează raportul de serviciu al domnului Scripăţ Constantin, prefect al judeţului Bacău.

Ø     Exercită, cu caracter temporar, funcţia publică de prefect al judeţului Bacău doamna Lungu Tudoriţa. Doamna Lungu este licenţiată în finanţe contabilitate, iar în prezent este director executiv adjunct al Casei Judeţene de Pensii Bacău.

 

Ø     Încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Bihor de către doamna Coste Marina Adelina;

Ø     Exercită, cu caracter temporar, funcţia publică de subprefect al judeţului Bihor domnul Buhaş Sorin Dacian; Domnul Buhaş este director executiv al Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Bihor şi este licenţiat în ştiinţe juridice şi educaţie fizică şi sport.

 

Ø     Încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Sibiu de către domnul Răcuciu Horaţiu-Dumitru;

Ø     Exercită, cu caracter temporar, funcţia publică de prefect al judeţului Sibiu domnul Macrea Rareş. Domnul Macrea a exercitat temporar, în perioada 2009-2011 funcţia publică de subprefect al judeţului Sibiu.

 

Ø     Încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Satu Mare de către domnul Giurca Radu-Octavian.

Ø     Exercită, cu caracter temporar, funcţia publică de prefect al judeţului Satu Mare domnul Sasu Cristian Iosif. Domnul Sasu este licenţiat în ştiinţe politice şi administraţie publică, a absolvit un master în domeniul dreptului comunitar şi este în prezent inspector şef la Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare.

 

Ø     Încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Prahova de către domnul Dobre Adrian-Florin.

Ø     Exercită, cu caracter temporar, funcţia publică de prefect al judeţului Prahova domnul Semcu Adrian Emanuil. Domnul Semcu este doctor în Apărare şi Securitate Naţională, a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova în perioada 2008-2012 şi deputat în perioada 2003-2008.

 

Ø     Încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Mureş de către domnul Paşcan Emil-Marius.

Ø     Exercită, cu caracter temporar, în condiţiile legii, funcţia publică de prefect al judeţului Mureş domnul Bretfelean Valentin-Constantin. Domnul Bretfelean este licenţiat în ştiinţe juridice şi a absolvit cursuri de master în domeniul afacerilor europene.

 

Ø     Încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Giurgiu de către domnul Cristori Robert-Ioan.

Ø     Exercită, cu caracter temporar, funcţia publică de prefect al judeţului Giurgiu domnul Dumitru Lucian, care a fost promovat din funcţia publică de subprefect al acestui judeţ.  

 

Ø     Exercită, cu caracter temporar, funcţia publică de subprefect al judeţului Giurgiu doamna Toma Camelia-Teodora. Doamna Toma este licenţiată în ştiinţe juridice şi administrative, a absolvit cursuri postuniversitare în domeniu administraţiei, iar în prezent este consilier superior la APIA Giurgiu.

 

Ø      Încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Vrancea de către domnul Hornea Sorin-Ionel-Florin.

Ø     Se aplică principiul mobilităţii din funcţia publică de subprefect al judeţului Vrancea în funcţia publică de prefect al judeţului Vrancea de către domnul Mircea Dragoş Valentin. Domnul Mircea Dragoş Valentin este licenţiat în ştiinţe agricole, a absolvit mai multe cursuri postuniversitare în domeniul administrativ şi a fost prefect al judeţului Vrancea în perioada 2007-2009;

Ø     Exercită, cu caracter temporar, funcţia publică de subprefect al judeţului Vrancea doamna Botezatu Eliza. Doamna Botezatu este licenţiată în ştiinţe juridice şi a absolvit cursuri de master în domeniul administraţiei, iar în prezent este inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea;

 

Ø     Încetează exercitarea cu caracter temporar a funcţie publice de subprefect al judeţului Vâlcea de către domnul Filip Ioan;

 

Ø     Încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcţie publice de prefect a judeţului Teleorman de către domnul Niţulescu Teodor;

 

 

 

 

Biroul de presă