Gust, PSD: În urma incidentului de la Cluj, cel puțin doi miniștri ar trebui să își dea demisia sau să fie demiși!

gustf Gust, PSD: În urma incidentului de la Cluj, cel puțin doi miniștri ar trebui să își dea demisia sau să fie demiși! poze
FLORENTIN Gust, deputat PSD: În urma incidentului de la Cluj, cel puțin doi miniștri ar trebui să își dea demisia sau să fie demiși!

Șirul de bâlbâieli și de erori care au urmat incidentul aviatic de la Cluj nu poate rămâne fără consecințe politice și administrative. Este nepermis că doi oameni au murit pentru că nu au putut primi asistență medicală la timp. Faptul că o procedură de intervenție nu a funcționat într-o situație de urgență are menirea de a pune sub semnul întrebării întreg sistemul și de a reclama asumarea responsabilităților individuale.

Nu avem cum să nu ne punem întrebarea referitoarea la eficiența cheltuirii banilor publici în sisteme de siguranță și de intervenție care nu produc rezultate tocmai atunci când ar fi mai mare nevoie.

Salut faptul că primul-ministru a avut o poziție foarte fermă și că a cerut investigarea de urgență a cauzelor evenimentelor din județul Cluj.

În același timp, nu pot să nu remarc lipsa de comunicare, de coordonare și, până la urmă, de intervenție și de competență a structurilor din Ministerul Afacerilor Interne și din Ministerul Apărării Naționale. Dacă aceste instituții nu pot face față unui incident în care au fost implicați șapte oameni, oare la ce ne-am putea aștepta în cazuri de o gravitate mult mai mare?

Consider, ca un gest de demnitate și de responsabilitate politică, că măcar doi miniștri ar trebui să aibă curajul de a-și asuma o demisie după evenimentele petrecute în județul Cluj. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci primul-ministru ar trebui să facă uz de prerogativa revocării lor din funcție. Faptele sunt de o asemenea gravitate încât semnalul demisiilor sau al demiterilor ar fi în măsură să zguduie un sistem altfel anchilozat și nepregătit să răspundă realității din teren. Dacă responsabilitatea nu va fi asumată, atunci nu ne putem decât aștepta ca astfel de comportamente și de drame să se repete în viitor. Nu este posibil ca, într-o situație atât de gravă, să nu existe o coordonare clară asigurată de instituțiile responsabile