Gust: Avem nevoie de un Pact pentru Autostrada Olteniei și de un nou Guvern care să-l pună în aplicare

Florentin Gust, vicepreședinte PSRO: Cât timp asasinii economici din Guvernul Ponta vor stabili prioritățile de infrastructură ale României, autostrada Olteniei este condamnată să rămână un proiect pe hârtie

 

 

Asasinii economici din Guvernul Ponta lovesc din nou, iar incompetența lor înseamnă sărăcie pentru întreaga regiune a Olteniei. Noul Master Plan de Transport reprezintă proba clară a incompetenței și minciunii Guvernelor Ponta.

 

Criticile recente ale oficialilor europeni în privința Master Planului General de Transport validează ceea ce eu susțin de luni de zile: nu există competență și viziune la nivelul Ministerului Transporturilor și Guvernului, ceea ce se traduce în ignorarea priorităților de infrastructură ale României și în șanse foarte mici pentru proiecte fundamentale, precum autostrada Craiova – Pitești, de a fi realizate.

 

Ceea ce spune Comisia Europeană despre Master Plan echivalează cu o moțiune de cenzură: prioritizare a proiectelor prost făcută, bugetare nerealistă și resurse financiare insuficiente, incapacitate de implementare și de respectare a unor standarde de cost. Pe scurt, Comisia nu doar că arată că Guvernul nu este în stare să stabilească prioritățile de transport ale României, dar nici nu are încredere că actualul Executiv l-ar putea îndeplini vreodată.

 

Îi aștept pe domnii Ponta, Dragnea, Șova și Rus să iasă și acum să mă contrazică și să spună că autostrada Olteniei va fi construită. Nu ar fi o noutate, având în vedere că sunt învățați să nu-și asume responsabilitatea.

 

Îmi pare rău că un proiect esențial pentru Oltenia și pentru România, autostrada Pitești – Craiova, a ajuns pe mâna unor oameni pe care îi preocupă doar supraviețuirea politică, așa cum s-a văzut în Senat la votul privind ridicarea imunității lui Dan Șova. Cât timp acești oameni vor stabili prioritățile de infrastructură ale României, autostrada Olteniei este condamnată să rămână un proiect pe hârtie. Acești oameni nici măcar realizarea unui studiu de fezabilitate realist nu sunt în stare să coordoneze.

 

Fac încă un apel către politicienii responsabili ai Olteniei, cei care nu sunt ocupați la această oră să-și mute seifuri și tablouri, să înțeleagă că avem nevoie de un Pact pentru Autostrada Olteniei și de un nou Guvern care să-l pună în aplicare.

 

 

Florentin Gust

Vicepreședinte PSRO