Gunoi, extremă urgență. Consilierii locali au aprobat la foc automat planul de a scoate de menținere pe linia de plutire a Salubrității

primaria craiova fatada Gunoi, extremă urgență. Consilierii locali au aprobat la foc automat planul de a scoate de menținere pe linia de plutire a Salubrității poze

SRL-ul municipal de profil va plăti aproximativ 500.000 de euro în următorii doi ani pentru a avea la dispoziție 6 auto-compactoare moderne care să asigure ridicarea gunoiului din oraș. Mașinile, de care SC Salubritate Craiova SRL va face rost prin leasing operațional, ar scoate Craiova din impas până ce colectarea și transportul deșeurilor din municipiu va trece în sarcina operatorului regional, în cadrul masterplanului județean de deșeuri.

După câteva săptămâni în care mașinile Salubrității au ratat cu zilele respectarea calendarului de ridicare a gunoiului din oraș, aleșii locali s-au urnit și, întruniți marți într-o ședință extraordinară a CLM, au adoptat planul de ieșire din impas. Singurul punct aflat pe ordinea de zi a ședinței a privit SRL-ul municipal de salubritate, consilierii locali dând votul în unanimitate pentru „aprobarea Studiului de oportunitate privind dobândirea în sistem de leasing operaţional, din fonduri proprii, a şase bucăţi autocompactoare noi, de capacitate minim 15 mc, norma de poluare Euro 6, de către S.C. SALUBRITATE CRAIOVA S.R.L., pentru o perioadă de 24 luni, cu o rată/chirie lunară fixă; aprobarea Caietului de sarcini privind procedura de achiziţie în sistem de leasing operaţional; desemnarea d-lui Butari Mihai Vlad, administratorul “S.C. Salubritate Craiova S.R.L.”, să iniţieze demararea procedurilor de accesare a liniilor de finanţare pentru achiziţia de utilaje în sistem de leasing operaţional”.

Genoiu: Salubritatea face economie

Potrivit primarului Mihail Genoiu, Salubritatea a găsit soluția optimă pentru a se descurca în următoarea perioadă, până ce va ieși definitiv din afacerea colectării deșeurilor municipale, ca efect al masterplanului județean de deșeuri.

INTEGRAL în INDISCRET