O delegaţie condusă de Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu şi formată din şefii principalelor instituţii de cultură din Craiova s-a deplasat dumincă la Targu Jiu în vederea stabilirii unui parteneriat cu Judetul Gorj pentru sprijinirea Craiovei in demersul de a obţine titulatura de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.
Delegaţia Craiovei a fost primită de Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, Primarul Municipiul Targu Jiu, Florin Cârciumarul şi de directorii instituţilor de cultură din Târgu-Jiu.
Candidatura Municipiului Craiova pentru obţinerea titlului de Capitala Culturală Europeană este susţinută oficial, prin semnarea acestui parteneriat, de toţi factorii de decizie din judeţul Gorj, atât de autorităţile locale şi judeţene, cât şi de personalităţile de cultură din judeţul Gorj.
Cu toţii s-au declarat dispuşi să colaboreze pentru acelaşi scop: obţinerea titulaturii de Capitală Culturală Europeană pentru 2021.
Prin potenţialul său turistic dar şi prin proiectele culturale, Judeţul Gorj poate susţine Municipiul Craiova în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană mai ales că reşedinţa sa, Municipiul Târgu-Jiu, găzduieşte memorabila operă a marelui sculptor Constantin Brâncuşi, Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, format din Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi ColoanabInfinitului, ansamblu ce are toate şansele să devină obiectiv din patrimoniul mondial UNESCO, începând cu anul 2014. De asemenea, judeţul Gorj se situează pe prima poziţie în ţară sub raportul numărului de biserici de lemn. Menţionăm şi faptul că în Gorj există peste 2.000 de peşteri dar şi numeroase trasee turistice montane. Nu trebuie uitat nici faptul că după Bucovina, Maramureş şi Oaş, Gorjul este cunoscut drept o excepţională vatră de cântec, aici desfăşurându- şi activitatea câteva prestigioase ansambluri folclorice, care reprezintă la nivel naţional şi european obiceiurile şi tradiţiile populare româneşti.