GJMb Craiova: COMEMORAREA EROILOR JANDARMI

 
La 40 de zile de la Învierea Domnului, de Ziua Eroilor şi la praznicul Înălţării, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj îi vor comemora pe cei care s-au jertfit pentru gloria neamului românesc.
Joi, 13 iunie a.c., la monumentele Eroilor Jandarmi ridicate în localitatea Palilula în memoria Slt. p.m. Nicolae Ungureanu şi cel din localitatea Ghizdăveşti ridicat în memoria Slt. p.m. Aurel Radu, ambii căzuţi la datorie în ziua de 23 decembrie 1989 la aeroportul Otopeni, va avea loc slujba de pomenire a acestora precum şi a tuturor jandarmilor care au plătit preţul suprem pe frontul luptei cu infractorii, pentru apărarea vieţii, a avutului cetăţenilor şi a comunităţii. Slujba religioasă va fi oficiată de preotul militar din cadrul I.J.J. Dolj şi vor fi depuse coroane de flori din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj.
De asemenea, la ceremonialul organizat la cimitirul Sineasca va participa o delegaţie de cadre militare din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, alături de reprezentanţii autorităţilor publice locale, iar un pluton de jandarmi din cadrul G.J.Mb. Craiova va lua parte la constituirea şi defilarea Gărzii de Onoare.
Totodată, la ora 12.00, pe platoul celor două unităţi, personalul I.J.J. Dolj şi G.J.Mb. Craiova, aflat la program, va ţine un moment de reculegere în memoria tuturor Eroilor care, prin sacrificiul suprem, au asigurat dăinuirea noastră în timp pe aceste locuri.
Cele două sărbători, Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, sunt un prilej de recunoştinţă şi smerenie în amintirea celor care, prin faptele lor, au scris o pagină în istoria acestei ţări precum şi pentru slava Mântuitorului.
Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura măsurile de ordine publică atât în municipiul Craiova, la cimitirele Sineasca, Ungureni, Evreiesc şi Catolic, precum şi în municipiul Băileşti, pe timpul desfăşurării manifestărilor consacrate Zilei Eroilor.

 

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul
I.J.J. Dolj G.J.Mb. Craiova