Giugea: N-am nimic cu Dinescu. Pe mine nu m-a înjurat niciodată

m nicolae giugea Giugea: N am nimic cu Dinescu. Pe mine nu m a înjurat niciodată poze

Preşedintele ADS Nicolae Giugea spune că pe Dinescu nu l-a lovit răzbunarea pedelistă, ci procedura normală a ADS.  Preşedintele Agenţiei Domeniilor Statului, fostul prefect de Dolj Nicolae Giugea, spune că poetului de la Cetate i s-a aplicat procedura standard pentru concesionarii care nu se achită de obligaţii faţă de ADS. “Anul trecut au fost 16 contracte reziliate: 8 neplata redevenţei, 6 pentru nerealizarea investiţiilor şi şi 2 pentru neprezentarea scrisorilor de garanţie. Eu recunosc că nici nu ştiam de Mircea Dinescu. Cei de la Direcţia de Contracte urmăresc aceste aspecte şi iau măsurile care se impun. Dar asta nu înseamnă că a stat cineva să-l urmărească pe Mircea Dinescu. Sunt sute de contracte de care se ocupă şi există o procedură aprobată de consiliul de administraţie, care se aplică uniform. Se aplică la toată lumea, nu pe sărite, nu din doi în doi şi nu în mod special pentru Mircea Dinescu”, a declarat Nicolae Giugea.

În plus, preşedintele ADS mai spune că, dacă subrodonaţii săi ar fi făcut o excepţie pentru Dinescu, ar fi fost acuzat de management defectuos. “Eu sunt pus aici să-mi fac treaba, nu să urmăresc pe cineva, dar nici să închid ochii. Dacă nu am încasări din redevenţe şi nu aplic procedurile legale vin cei de la Ministerul de Finanţe să mă ia la întrebări de ce n-am recuperat banii şi cei de la Ministerul Agriculturii să mă întrebe de ce nu concesionez terenurile, pentru că trebuie să producă. Aş fi acuzat de management defectuos. Nu putem să facem excepţii pentru Mircea Dinescu”, a spus Giugea. Acesta a ţinut să  precizeze că îi tratează pe toţi concesionarii la fel, indiferent de nume şi că, personal, nu a avut niciodată vreun conflict cu Mircea Dinescu. “Nu am nimic cu Dinescu. Păi ce să am cu el? Ce, m-a înjurat pe mine vreodată Mircea Dinescu? Din partea mea, “sănătate şi casă bogată”. Eu i-am tratat pe toţi cu respect, indiferent cum îi cheamă. Pe anul trecut, avem încasări realizate de 99 la sută, iar din perioada 2001-2004 avem de recuperat 4000 de miliarde. Şi Culiţă Tărâţă a achitat 70 de miliarde din 2007 până acum. Pentru sumele din trecut ne judecăm, dar din 2007 până acum e cu plăţile la zi”, a declarat Giugea.

Şeful ADS îşi recunoaşte aparteneţa politică, dar o exclude din ecuaţia terenurilor lui Dinescu. “Da, sunt de la PD-L. Probabil că dacă nu era partidul ăsta, nu ajungeam pe aici, că nu venea cineva să mă ia de-acasă şi să-mi spună ce deştept şi frumos sunt. Dar, dacă am venit aici, am venit să-mi fac datoria, nu să urmăresc pe cineva. Numai un nebun s-ar gândi să ia sutele de dosare şi să caute “ia, să vedem pe cine găsesc aici şi pe cine pot să lovesc mai încolo”. Eu nu mă ocup de aşa ceva!”, a mai spus Nicolae Giugea.