Giugea – Dragnea şi Tudose joacă ruleta rusească cu economia  

 

giugeafuiapopeci Giugea – Dragnea şi Tudose joacă ruleta rusească cu economia    poze

Deputatul PNL Nicolae GIUGEA reacţionează în termeni foarte duri la măsurile economice propuse de alianţa PSD-ALDE prin noul program de guvernare şi avertizează că implementarea acestora se va repercuta atât asupra agenţilor economici români, asupra numărului de locuri de muncă din sectorul privat, dar şi asupra încasărilor la bugetul de stat şi al administraţiilor locale:

„Aud tot mai frecvent faptul că Liviu Dragnea se răzbună pe nu ştiu ce companii străine, pentru că angajaţii acestora ar fi participat la protestele din această iarnă, când oamenii apărau justiţia. Nu ştiu dacă este aşa şi sper să nu fie aşa, însă, ceea ce vă pot spune cu siguranţă este că noi, la Craiova, avem fabrica de autoturisme Ford, care susţine mii de locuri de muncă şi, indirect, mii de familii, mii de afaceri pe orizontal şi, numai în acest an, a făcut sute de noi angajări. Desfiinţarea impozitului pe profit şi înlocuirea acestuia cu impozitul pe cifra de afaceri va duce fabrica direct în faliment sau o va obliga să treacă repede Dunărea şi să ofere locuri de muncă vecinilor, bulgari. Nu mai spun că, pentru afacerile din domeniul serviciilor, al turismului, acolo unde cifra de afaceri este mare, iar profitul mic, falimentul este garantat 100%.

Pe mine, personal, această măsură fiscală extrem de nocivă aplicată asupra agenţilor economici din România nu m-a surprins, pentru că PSD nu a promovat niciodată vreo măsură în vederea susţinerii şi stimulării antreprenorilor din România, ci numai lovituri, care mai de care mai dure. Pentru PSD capitalismul şi economia liberă sunt în continuare văzuţi ca inamici ai naţiunii şi nu ca singura soluţie pentru a genera prosperitate pentru noi toţi. N-au înţeles şi nu cred că sunt capabili să înţeleagă că de sănătatea şi competitivitatea mediulu de afaceri depinde soarta economiei româneşti pe termen foarte lung.”

Deputatul Nicolae GIUGEA sancţionează şi faptul că noul program de guvernare nu mai are nici o legătură cu promisiunile din campania electorală şi că promisiunea creşterii de venituri pentru populaţie, în realitate, s-a transformat în taxe noi: „PSD i-a minţit pe români, încă o dată, la fel cum a făcut în ultimii 27 de ani! Una au promis liderii PSD în campanie, alta fac în realitate! Noul program de guvernare nu numai că nu conţine promisiunile din campanie, dar cuprinde şi mai multe măsuri contrare a ceea ce au promis! Au promis că nu mai introduc nici o taxă şi nici un impozit, aflăm acum că vor introduce taxă de solidaritate pe salarii, taxă pe unele produse alimentare sau băuturi şi impozite pe pierdere, căci impozitul pe cifra de afaceri este un impozit pe pierdere. Au promis autostrăzi sau căi ferate, dar şi fonduri europene cu sacul, în realitate nu avem nici una şi nici cealaltă. Au promis salarii uriaşe pentru medici, aflăm acum că le ia o parte prin taxa de solidaritate. Au promis pensii mai mari, dar preţul de la raft al mărfurilor a crescut deja mai repede decât au crescut pensiile. Cine oare mai îndrăzneşte să creadă în PSD? Dacă ar fi să mă întrebaţi ce efecte va produce implementarea acestui nou program de guvernare, v-aş putea spune fără să ezit că trebuie să ne pregătim pentru tot ceea ce poate fi mai rău în economia românească. De fapt, economia a fost culcată la pământ după fiecare guvernare PSD, însă nu ştiu dacă agenţii economici vor mai avea puterea şi resursele să mai reziste la noi şi noi lovituri venite de la propriul lor guvern.” a mai spus deputatul PNL Nicolae GIUGEA.

 

Nicolae GIUGEA

Deputat PNL