Giugea, din nou prefect de Dolj: “Surprins, dar îmi pică bine”

m nicolae giugea Giugea, din nou prefect de Dolj: Surprins, dar îmi pică bine poze

PDL a făcut rocada la prefectura Dolj. Nicolae Giugea, teleportat de la ADS în palatul administrativ din Craiova.

Măsura a fost luată în şedinţa de Guvern de azi, Cabinetul făcând schimbări de prefecţi la Dolj şi la Călăraşi. “Guvernul a aprobat astăzi mai multe hotărâri cu privire la exercitarea funcţiei de prefect. Astfel, potrivit actelor normative adoptate astăzi, încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Dolj de către domnul Georgescu Eugen şi va exercita, cu caracter temporar, funcţia publică de prefect al judeţului Dolj domnul Giugea Nicolae. De asemenea, încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Călăraşi de către domnul Enciu Niculae şi va exercita, cu caracter temporar, funcţia publică de prefect al judeţului Călăraşi domnul Muşat Emil”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Contactat telefonic, noul prefect de Dolj s-a declarat surprins, dar, totuşi, bucuros, de decizia Guvernului. “Vestea am primit-o cu surprindere, dar să ştiţi că mie mi-a picat bine. Sunt bucuros pentru că mă întorc acasă. Nu o văd ca o retrogradare. Cum să fie o retrogradare, când sunt considerat util într-o funcţie. E o decizie a partidului şi cred că e bine ca şi alţi colegi să beneficieze de un stagiu la  Bucureşti, pentru că e o experienţă destul de interesantă. După părerea mea, doi ani de zile într-o funcţie cred că e suficient pentru oricine”,  a declarat Giugea, care, odată cu instalarea în funcţie, va trebui să renunţe la calitatea de membru PDL.

Nicolae Giugea a mai ocupat postul de prefect de Dolj, din partea Alianţei DA, în perioada 2005-2007, fiind demis însă în momentul în care PD a fost scos de la guvernare. Ulterior a candidat la un post de senator de Dolj pe colegiul câştigat în 2008 de Mircea Geoană, iar, după alegeri, a fost cooptat în administraţia centrală, unde a ocupat postul de preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului şi, temporar, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.