Ghinion! Eminentul candidat Dan Cherciu, nevoit să-și dea „corijența” la biroul electoral de circumscripție

cherchiu 3 Ghinion! Eminentul candidat Dan Cherciu, nevoit să și dea „corijența” la biroul electoral de circumscripție poze

Candidatul susținut de alianța „Pentru Craiova”, ex-penelistul Dan Cherciu e aproape înscris în cursa pentru primăria Craiova. Ce-i drept, și-a depus candidatura, dar a fost întors din drum de membrii biroului electoral de circumscripție. 

Candidatul Cherciu a sosit sâmbătă, în jurul orei 14.00 la primăria Craiova, cu tot cu dosarele de candidatură și cu câțiva dintre reprezentanții M10 și PNȚCD, partidele care îl susțin în cursa electorală. Deși vizibil afectat de eforturile depuse în precampanie, Cherciu s-a declarat optimist: „Astăzi am depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Craiova, împreună cu lista de consilieri ai alianței „Pentru Craiova”. Vremea de afară, soarele care a răsărit dintre nori, ne îndeamnă la optmism și sunt convins că la alegerile din 5 iunie alianța „Pentru Craiova” va avea un rezultat foarte bun. Am adunat un număr de susținători mai mult decât suficient decât cel prevăzut de lege și, în felul acesta, sunt convins că, cei care a semnat pentru noi vor avea satisfacția să vadă că semnătura lor a fost foarte utilă, pentru că vom avea, pe de o parte consilieri, pe de altă parte primarul Craiovei”.

Optimismul și l-a păstrat și ulterior, când și-a anunțat pe facebook isprava, în ciuda ghinionistului număr de înregistrare primit de la BEC.

cherciu aproape candidat Ghinion! Eminentul candidat Dan Cherciu, nevoit să și dea „corijența” la biroul electoral de circumscripție poze

Numai că, în acest caz, numărul 13 s-a dovedit „fatal”. Candidatura lui Cherciu nu a fost validată de biroul electoral de circumscripție, candidatul alianței „Pentru Craiova” fiind convocat să-și ia înapoi dosarele și să le refacă, forul care veghează la buna desfășurare a alegerilor descoperind grave erori „de formă și de fond”.

Martori oculari susțin că dosarele lui Cherciu și ale listei de candidați la CLM se înroșiseră mai abitir decât cele depuse de pesediști cu câteva ore mai devreme. Dar pe interior, din cauza „corecturilor” aplicate de membrii BEC. Sunt voci care vorbesc de candidați care și-au greșit inclusiv numele pe documentele de candidatură, dar, desigur, putem trece aceste alegații în categoria exagerărilor nelipsite în campania electorală.

Cert este că singurii candidați la funcția de primar al Craiovei validați de biroul electoral de circumscripție sunt independentul Ion Pană și reprezentanta PSD+UNPR Lia Olguța Vasilescu.

 

 

cherchiu 4 Ghinion! Eminentul candidat Dan Cherciu, nevoit să și dea „corijența” la biroul electoral de circumscripție poze