Georgescu: Şi câinii se împuşcă, dar nu în Dolj

m georgescu dolj Georgescu: Şi câinii se împuşcă, dar nu în Dolj poze

Prefectul de Dolj caută soluţii alternative pentru rezolvarea problemei maidanezilor după ce s-a dumirit că “soluţia miracol” – împuşcarea – nu poate fi aplicată. 

Georgescu spune că, după ce s-a documentat, s-a convins că, în ceea ce priveşte comunitarii din Dolj, nu pot fi aplicate “măsuri miracol”, care să rezolve rapid problema, invocând drept exemplu împuşcarea maidanezilor pe alte meleaguri. “A fost încercată prin alte părţi şi măsura şoc, sau aşa zisa  “soluţie miracol”. La Los Angeles autorităţile au împuşcat într-o noapte toţi câinii, la Londra regina a scos armata pe străzi şi i-a împuşcat pe toţi. Nu pot să vă spun exact data, dar vă asigur că aceste lucruri nu s-au întâmplat la 1700, ci la date mai recente. Oricum, în judeţul nostru nu ar fi posibilă de aplicat o asemenea metodă, pentru că nu avem evidenţa şi nici posibilitatea să strângem aceşti câini. În plus, s-ar crea loc liber pentru animale venite din alte părţi şi nu s-ar rezolva nimic”, a spus prefectul.
Prefectul de Dolj spune că se studiază măsuri alternative pentru rezolvarea problemei, în paralel cu demersuri pe lângă parlamentarii de Dolj în vederea modificării legislaţiei. “Există soluţii care vizează integrarea câinilor în comunitate. Viciul de formă din legislaţie nu permite să luăm nicio măsură în acest moment împotriva câinilor comunitari, dar trebuie schimbată această stare de lucruri şi vom apela la toţi parlamentarii de Dolj, pentru că este o problemă gravă. Un câine mascul poate concepe până la 100 de câini pe an, iar costul pentru întreţinerea unui câine ajunge la 1000 de euro pe an. Nu avem nimic nici cu câinii, nici cu iubitorii de câini, dar trebuie să înţeleagă că trebuie găsită o soluţie în folosul comunităţii şi că nu cel care ţipă mai tare are automat dreptate”, a mai spus Georgescu.