Georgescu: HG pentru Brestei la următoarea şedinţă de Guvern – video

m brestei prefect Georgescu: HG pentru Brestei la următoarea şedinţă de Guvern   video poze

Prefectul de Dolj spune că Executivul va aloca fonduri de la bugetul central pentru a rezolva problema inundaţiilor în stil “perpetuum mobile” în cartierul craiovean Brestei. 

Eugen Georgescu le-a dat vestea bună edililor craioveni la ultima şedinţă de consiliu local. “Am fost la Bucureşti cu proiectul de hotărâre de Guvern, care a fost foarte bine documentat, având ataşat şi proiectul companiei de apă şi raportările întocmite de cei de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Compania de apă are un proiect privind realizarea unei staţii de pompare în valoare de aproximativ 20 de miliarde. Am discutat la minister şi mi s-a promis că hotărârea va fi promovată în proxima şedinţă de guvern”, a spus Georgescu.
Reprezentantul judeţului în teritoriu s-a decis să apeleze la ajutorul autorităţilor centrale după ce a petrecut mai multe zile inspectând străzile inundate din cartierul Brestei, care imobilizaseră în zonă o parte din pompele de mare putere ale ISU. “În Brestei sunt probleme mari şi nu uşor de rezolvat. Sunt străzi pe care nici măcar pompierii nu pot interveni. Din ridicările topo pe care le-am făcut ultima dată s-a văzut că acolo e practic o căldare. S-a ajuns la situaţia în care pompierii trăgeau apa cu pompele, ei ziceau că o deversau, şi se întorcea pe altă parte înapoi. Era un fel de perpetuum mobile. Oricum, nu ne mai permitem să-I ţinem pe cei de la ISU săptămâni întregi, la fiecare ploaie, în acea zonă”, a spus Georgescu.