Georgescu: Fără alegeri la primăria Craiova – video

m georgescu marinica Georgescu: Fără alegeri la primăria Craiova   video poze

Prefectul de Dolj a pus ieri capăt speculaţiilor privind soarta primei funcţii din primăria Craiova: nu avem alegeri parţiale în lipsa unei demisii sau ale unei condamnări a lui Solomon.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că actele normative care reglementează activitatea administraţiei locale nu prevăd termenul de 180 de zile de neexercitare a mandatului pentru încetarea acestuia, articolul respectiv de lege fiind abrogat. Eugen Georgescu spune că demararea procedurilor privind încetarea mandatului de primar al lui Solomon şi declanşarea alegerilor ar putea avea loc în condiţiile în care procesul în care e implicat edilul şef se va solda cu o condamnare definitivă. Aceasta ar trebui să survină cel mai târziu în luna ianuarie a anului următor, procedurile administrative prevăzute de lege întinzându-se pe câteva luni, iar alegerile parţiale putând fi declanşate, potrivit legislaţiei actuale, cel mai târziu în iunie 2011, cu un an înainte de data alegerilor la termen.

Cum procesul de corupţie în care e implicat Solomon nici măcar nu a început pe fond, e puţin probabil că s-ar putea finaliza până în primăvara anului viitor, ceea ce înseamnă că viceprimarul Mărinică Dincă are toate şansele să rămână în fruntea primăriei Craiova până la alegerile locale din 2012.