Georgescu dă un şut suplimentelor înapoi la primărie

m georgescu marinica Georgescu dă un şut suplimentelor înapoi la primărie poze

Prefectul de Dolj a amânat acordarea suplimentelor salariale pentru funcţionarii primăriei, trimiţând hotărârea de consiliu local prin care au fost aprobate înapoi la analiză. 

Eugen Georgescu şi-a motivat gestul prin faptul că suplimentele, permise de legea nr. 330/2009 a salarizării unice, nu pot fi acordat decât în situaţia în care veniturile proprii ale consiliului local sunt mai mari decât cheltuielile de personal. Condiţia este evident îndeplinită în cazul primăriei Craiova, care a încasat sute de miliarde de lei vechi din impozite şi taxe locale în primele luni ale anului, dar reprezentantul Guvernul în teritoriu cere edililor locali să prezinte dovada, respectiv documentele privind încasărilor, înainte de a acorda avizul de legalitate hotărârii de consiliu local.

“Ca urmare a analizării legalităţii acestei hotărâri, Instituţia Prefectului a retransmis hotărârea către Primăria Craiova, pentru că, în conformitate cu art. 11 din Legea 330/2009 (privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice – n. r.), aceste suplimente se acordă numai dacă veniturile proprii ale bugetului local respectiv – trimestrial calculate sau faţă de rezultatele anului anterior – sunt egale sau mai mari cu cheltuielile de personal alocate de autorităţile executive şi deliberative.  Astfel, am solicitat Consiliului Local să ne comunice aceste venituri. Având în vedere că legea nu acţionează retroactiv, ar trebui să ne comunice numai veniturile realizate pe trimestrul întâi al anului 2010, pentru că această lege a apărut în 2009, în noiembrie. Am transmis referatul, cu solicitarea de a reanaliza această hotărâre a Consiliului Local în funcţie de cele precizate de noi”, a declarat prefectul Eugen Georgescu.

Hotărârea privind acordarea de suplimente salariale pentru angajaţii din aparatul primăriei Craiova şi cei ai serviciului comunitar de evidenţă a persoanei a fost adoptată de consiliul local luna trecută, în urma unui raport al direcţiei economice a primăriei care arăta că salariaţii municipalităţii au pierdut în medie câte 45 la sută din veniturile lunare în urma aplicării legii 330/2009 privind salarizarea unică.