Geoană: La Chişinău guvernul cade, republica merge mai departe spre Europa

 

Mircea Geoană: Căderea Guvernului de la Chișinău nu trebuie să pună în niciun fel sub îndoială direcția europeană a Republicii Moldova
După căderea de astăzi a Guvernului de la Chișinău, îmi exprim încrederea că liderii politici care au făcut parte din Alianța pentru Integrare Europeană vor găsi cea mai bună soluție pentru a nu pune în niciun fel sub îndoială direcția europeană a Republicii Moldova. Opțiunea europeană este rezultatul direct al voinței moldovenilor, al unei lupte care a început odată cu ieșirea în 2009 de sub influența politică a comuniștilor.

În vizitele pe care le-am făcut în ultimii ani la Chișinău, în întâlnirile pe care le-am avut cu lideri politici, dar și cu cetățeni obișnuiți, am putut constata opțiunea fermă a vecinilor și prietenilor noștri de a urma calea pro-europeană și nu de-a se afunda într-o zonă a influențelor neclare și a beneficiilor difuze.

Am toată încrederea că politicienii responsabili ai Republcii Moldova vor ști să dea substanță interesul național și vor face tot ce este posibil ca, la summitul Parteneriatului Estic din noiembrie de la Vilnius, Moldova să întrunească toate condițiile pentru a semna Acordul de asociere cu UE.

În același timp, sunt convins să România va rămâne un susținător activ și dedicat parcursului european al Republicii Moldova, aceasta fiind o temă care la București trezește consensul actorilor politici și instituționali.

Mircea Geoană
Senator PSD