Geoană: Felicitări echipei masculine de sabie a României, antrenată de Mihai Covaliu

usl 1 Geoană: Felicitări echipei masculine de sabie a României, antrenată de Mihai Covaliu poze

Felicitări echipei masculine de sabie a României, antrenată de Mihai Covaliu – membru al Mișcării România Noastră, pentru medalia de argint câștigată în cadrul Jocurilor Olimpice 2012.

 

Vreau să felicit echipa masculină de sabie a României, antrenată de marele sportiv român Mihai Covaliu, membru al Mișcării România Noastră, pentru câștigarea medaliei de argint în cadrul Jocurilor Olimpice 2012, organizate la Londra.

 

Cu mândrie am aflat că echipa formată din Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir şi Alexandru Siriţeanu, a câștigat medalia de argint, a şaptea pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce a învins echipe precum cele reprezentând China și Rusia.

 

Această performanță ne arată că prin muncă, dăruire, seriozitate și talent, se pot obține rezultate extraordinare, chiar și cu resurse materiale reduse. Prin devotamentul și experiența lor, Ana Pascu, președinta Federației Române de Scrimă, și Mihai Covaliu, antrenorul echipei masculine de sabie, au reușit să obțină o performanță extraordinară și să reprezinte cu mândrie România în fața lumii întregi.

 

Acești tineri, precum și ceilalți medaliați ai României la Jocurile Olimpice de la Londra, ne-au demonstrat că sunt ambasadori extraordinari ai României peste hotare. În aceste momente agitate pe plan intern, sportivii noștri ne-au adus o rază de speranță și de mândrie. Totodată, au readus în atenția publicului importanța sportului în dezvoltarea caracterelor. Pentru că o națiune de succes este una care inveștește în cetățenii săi. Una în care prioritățile sunt stabilite în funcție de binele cetățenilor săi și nu de interese mărunte.

 

Felicitări, încă o dată, sportivilor români pentru performanța lor extraordinară!

 

Mircea Geoană