Gala tinerilor concertiști la Filarmonica ”Oltenia” (II)

Gala tinerilor concertiști aduce pe scena Filarmoncii, în cea de-a doua seară dedicată artiştilor din spaţiul asiatic,  trei soliste: GUILIN  YANG (din China), MIHOKO  OSHIMA şi MARI  KIYONE, ambele din Japonia. Alături de ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII ”OLTENIA”, dirijată de ALBERT MAMRIEV, tinerele pianiste interpretează marți, 13 octombrie 2015, un program din creația compozitorilor Ceaikovski, Liszt și Rahmaninov, după cum urmează:
Piotr Ilici Ceaikovski: Concertul nr. 1 în Si bemol minor pentru pian și orchestră, op. 23
Solistă: GUILIN  YANG

Franz Liszt: Concertul nr. 1 în Mi bemol major pentru pian și orchestră, G. 124
Solistă: MIHOKO  OSHIMA

Serghei Rahmaninov: Concertul nr. 3 în Re minor pentru pian și orchestră,   op. 30
Solistă: MARI  KIYONE

 Gala tinerilor concertiști  la Filarmonica ”Oltenia” (II) poze

GUILIN  YANG
Guilin Yang s a studiat la Folkwang University of the Arts din Essen (Germania), cu prof. Arnulf von Arnim, în prezent fiind îndrumată de prof. Henri Sigfriedsson. A participat la numeroase cursuri de măiestrie, susținute de reputați profesori: Yang Ming, Guangren Zhou, Zhong Xu, Zhao Xiaosheng,  Yundi Li, Lang Lang, Vladimir Krainev, Siegfried Mauser, Elena Margolina, Dmitri Bashkirov, Lilya Zilberstein, Aria Vardi, Andrea Bonatta. De la vârsta de 9 ani, când a câștigat Premiul I la Wiesbaden Piano Competition (Germania), a început să se afirme în plan competițional, fiind deținătoarea unor importante premii: Premiul I la „Younger Piano Competition” Beijing (2005), la Clementi Competition Hong Kong (2006), la „Young Star Piano International Competition” Koenigwursthaus (Germania, 2014) și la „Holland International Piano Competition” (Olanda, 2015), Premiul II la „Steinway Sponsorship Classic Competition” Düsseldorf (Germania, 2012) și la „Tadini International Piano Competition” (Italia, 2015).

 Gala tinerilor concertiști  la Filarmonica ”Oltenia” (II) poze
MIHOKO  OSHIMA
Mihoko Oshima a început studiul pianului la vârsta de 4 ani cu mama sa, Ikuko Oshima, urmând apoi cursurile colegiului Toho Gakuen, pe care l-a absolvit în 2010, fiind îndrumată de prof. Satoko Tokumaru. În perioada 2010-2013, studiază la Paris cu prof. Olivier Gardon la Conservatoire Rayonnement Régional de Paris, obținând diploma de concertistă. Între 2013-2015 își continua pregătirea muzicală la Schola Cantorum din Paris cu prof. Georges Pludermacher, urmând, în paralel, și cursuri cu maestrul Albert Mamriev. A câștigat Premiul I la Concursul Internațional de Pian „Jacques Taddei” (Franța, 2014), Premiul II la „Young Piano Stars”  (Germania, 2015). A fost laureată și la „International Chopin Piano Competition” (Japonia), la „Takarazuka Vegas Music Competition” (Japonia), la „Euregio Piano Awards” (Germania, 2015), la „Concours International de Piano de Chatou” (Franța, 2013) și la „Iizuka-Shinjin Music Competition” (Japonia). De asemenea, a fost una dintre cele 6 finaliste la  Concursul Internațional de Pian de la Lyon (Franța, 2015).„

 Gala tinerilor concertiști  la Filarmonica ”Oltenia” (II) poze

MARI  KIYONE
Mari Kiyone s-a născut în orașul Ishikawa, Japonia. A absolvit  Tokyo College of Music High School în 2008, studiind cu prof. Emiko Harimoto și Atsuko Okada. A urmat cursurile de master la Chopin University of Music din Varșovia, la clasa prof. Piotr Paleczny. A studiat și la Imola International Piano Academy, cu prof. Piero Rattalino, în prezent fiind îndrumată de maestrul Albert Mamriev. A câștigat numeroase premii la concursuri naționale și internaționale: Premiul IV la „All-Poland F. Chopin Piano Competition”, Premiul I la concursurile „J. Zarebski”, „Città di Asti”, „Concentus Roma” și „L. Godowski”. Recent, a obținut „Premio Accademia 2015” (Roma) și Premiul III la „MozARTe”International Piano Competition”  Aachen. Cântă frecvent cu orchestre de prestigiu, abordând în paralel și domeniul cameral în țări precum Japonia, Polonia și Italia.