Fundaƫia ANYA a implementat la Grădiniţa cu Program Prelungit Paradisul Copiilor din Craiova proiectul „DE MICI RESPECTĂM NATURA” – PROIECT FINANŢAT DE FUNDAŢIA PENTRU PARTENERIATŞI MOL ROMÂNIA

Fundaƫia ANYA a implementat la Grădiniţa cu Program Prelungit Paradisul Copiilor din Craiova proiectul DE MICI RESPECTĂM NATURA” – PROIECT FINANŢAT DE FUNDAŢIA PENTRU PARTENERIATŞI MOL ROMÂNIA.  Scopul principal al proiectului a fostatât implicarea preșcolarilor în activități în aer liber care contribuie la formarea conștiinței ecologice și a unui stil de viață sănătos, cât și implicarea părinţilor preșcolarilor în activităţi ecologice.

 

Şi anul acesta Fundaţia ANYA, prin finanţarea de peste 70% obţinută de la Fundaţia pentru Parteneriat şi Mol România, a contribuit la schimbarea imaginii curţii exterioare a acestei instituţii de învăţământ, oferind posibilitatea preşcolarilor să se joace în condiţii adecvate. Rezultatele pe care ni le-am dorit să le obţinem în acest proiect au fost depăşite, realizându-se în plus cu ajutorul Fundaţiei ANYA, a cadrelor didacticeşi a părinţilor o alee terapeutică, unică în Craiova şi, mai ales, într-o instituţiede învăţământ de stat.

 

Ne-am jucat, am desenat, am igienizat şi am amenajat curtea grădiniţei cu rampă de căţărat, şase decoraţiuni de lemn model frunză, două garduri pictate de cadrele didactice foarte talentate prof. Noară Eugenia si prof. Tudoran Ştefania, am plantat 75  de flori, 20 de liane si 15 copaci, am reciclat 1500 kg hârtie şi carton, am realizat obiecte hand-made din materiale reciclabile. Părinţii  preşcolarilor au donat, de asemenea, 33 de flori,  9 copacişi 76 decoraţiuni de exterior care au fost amplasate în spaţiul amenajat.

 

 

“Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, vei găsi o cale,

dacă nu, vei găsi o scuză.” Frank Banks