Funcţionarii de la Controlul Asociaţiilor de Proprietari asaltaţi de craioveni

primaria craiova fatada Funcţionarii de la Controlul Asociaţiilor de Proprietari asaltaţi de craioveni poze

Odată cu sosirea sezonului rece plângerile craiovenilor adresate Serviciului Control şi Monitorizare Asociaţii de Proprietari din primăria au crescut simţitor. Aşa se face că funcţionarii publici sunt asaltaţi zilnic cu plângeri din partea cetăţenilor, plângeri care vizează probleme la asociaţiile de proprietari din care fac parte.

În topul problemelor semnalate de craioveni se numără problemele privind calculul agentului termic, lipsa afişării cheltuielilor curente sau remuneraţii prea mari pentru responsabilii asociaţiilor. Mai exact, există foarte multe blocuri în Bănie, în interiorul cărora 90% dintre locatari şi-au montat centrale termice pe gaze. Drept urmare pierderile înregistrate pe scara blocului, la agentul termic, sunt redistribuite între locatarii care sunt încă racordaţi la Termo Craiova deşi, cei mai mulţi au montate repartitoare.

“Spre exemplu la mine în bloc din 19 apartamente, au rămas doar 2, printre care mă număr şi eu, care nu avem centrale termice. Luna trecută ne-a venit căldura 900 de lei. Păi nu-i posibil aşa ceva. Am fost la asociaţie şi m-am interesat însă cei de acolo mi-au făcut calculul băbeşte demonstrând că atât am eu de plătit. Era vorba de cantitatea pe care am consumat-o eu care ajungea undeva la circa 200 lei, la care s-au adăugat pierderile de pe reţea care au ajuns la circa 700 de lei”, a povestit o craioveancă.

O altă problemă semnalată de către cetăţeni vizează remuneraţile prea mari pe care o parte dintre responsabilii asociaţiilor şi le însuşesc. Supăraţi că trebuie să le plătească acestora sume foarte mari de bani, proprietarii apartamentelor se adresează funcţionarilor primăriei pentru a efectua controale. Deoarece aceste decizii sunt luate în cadrul Adunărilor Generale, funcţionarii primăriei nu au niciun temei legal să-i sancţioneze pe reprezentanţii asociaţiilor.

“Sfatul nostru este ca proprietarii să se prezintă la Adunările Generale, acolo unde sunt luate astfel de decizii. Atunci îşi pot spune punctul de vedere şi eventual să respingă propunerea celor de la asociaţii de a încasa mai mulţi bani decât merită”, a precizat viceprimarul Cristina Calangiu.