Fruntașii PSD Dolj au votat la Referendum

Mai marii orfanizației doljene a PSD și-au făcut apariția la secțiile de votare unde sunt arondați pentru a vota la referendumul de reviziuire a Constituției. Deși prezența la urne era, după câteva ore de la începerea votării, destul de scăzută, liderii social-democrați au evoluat aproape în formulă completă. 

Ministrul Lia Olguța Vasilescu, președintele PSD Dolj Claudiu Manda, primarul Mihail Genoiu și președintele CJ Dolj Ion Prioteasa au votat, ca de obicei, însoțiți de un grup de susținători.

Claudiu Manda, președinte PSD Dolj: „Am votat exact cum am votat şi în Parlament pentru modificarea Legii. Și eu şi alţi colegi parlamentari ne-am exprimat prin vot deschis. Am votat considerând că este dreptul oricărui cetăţean să se exprime la acest referendum. Este şi o obligaţie, până la urmă, este o întrebare de modificare a Constituţiei şi cred că orice român ar trebui să vină şi să-şi exprime punctul de vedere. Cred că acest demers al celor 3 milioane de cetăţeni trebuie respectat şi trebuia neapărat să dezbatem în Parlament şi să introducem la vot această modificare a Constituţiei. Rămâne să vedem dacă o să avem cvorum şi bineînţeles rămâne dacă dintrei cei care vin la vot spun da sau nu cu privire la modificarea Constituţiei. Eu cred că poporul român va vota în aşa fel încât să păstrăm familia tradiţională, în niciun caz să avem tendinţe progresiste sau ultraprogresiste cum vedem în alte ţări. Nu vreau să-mi pun întrebarea, la nunta fiului meu, ce fel de socru voi fi – mare sau mic”.

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii și Justiției SOciale:  „Am votat cu gândul că se va depăși chiar pragul așteptat pentru că după Revoluție este singurul referendum la care s-au pronunțat 3.000.000 de persoane, ceea ce este o cifră record pentru Românbia în ultimii 30 de ani. Sper din toată inima să avem peste șase milioane de persoane care se vor prezenta la vot, pentru a spune DA sau NU, în funcţie de ceea ce cred. Este un referendum obligatoriu, faţă de altele de până acum care au fost doar consultative. Nu ştiu care va fi rezultatul, pot doar să-l intuiesc şi sper din toată inima că am votat pentru rezultatul pe care îl aşteaptă cei mai mulţi români”.

Mihail Genoiu, primarul Craiovei: „Am votat pentru că simţul civic ne spune că trebuie să fim prezenţi la orice vot. Mai ales în calitatea pe care o am trebuie să fiu un exemplu de corectitudine şi de simţ civic. Normalitatea este în mintea fiecăruia şi în educaţia fiecăruia şi fiecare trebuie să fie acolo unde este conştiinţa lui şi să se ducă înspre zona în care este educat”.

Ion Prioteasa, președinte CJ Dolj: Mi-am exprimat dreptul de cetățean. Am făcut, de fapt, ceea ce am învățat toată viața, ceea ce a făcut familia mea. Este un moment de normalitate, practic, un moment de respect pentru cei 3.000.000 de cetățeni care au semnat și au cerut să se modifice Constituția și mă declar alături de acești oameni”.