Forţa Legii: primul poliţist comunitar care a câştigat definitiv războiul cu OUG nr. 63/2010

m comunitari taxi Forţa Legii: primul poliţist comunitar care a câştigat definitiv războiul cu OUG nr. 63/2010 poze

Sindicaliştii de la Forţa Legii se laudă cu o premieră naţională: primul proces câştigat defintiv şi irevocabil de un bugetar concediat pe ordonanţa 63.

Potrivit unui comuicat postat pe site-ul formaţiunii sindicale, este vorba de un poliţist comunitar din  Craiova, care a obţinut ieri o hotărâre definitivă şi irevocabilă de reîncadrare la poliţia comunitară, actuala poliţie locală Craiova.

“Disponibilizarile facute anul trecut de fosta Politie Comunitara Craiova, rebotezata de la inceputul anului 2011 in Politia Locala Craiova, au cazut pana acum una cate una in instantele de judecata. Pana in momentul actual, Politia Locala Craiova a pierdut nu mai putin de sapte procese, fiind obligata de instantele de judecata la reintegrarea reclamantilor si plata la zi a drepturilor salariale, actualizate cu inflatia.

Sindicatul Administratiei Publice Forta Legii mai are pe rol cauzele altor 47 de ex-politisti comunitari. Cazul politistului comunitar Marcel Enache care s-a adresat Justitiei prin intermediul Sindicatului Administratiei Publice Forta Legii, castigand irevocabil impotriva disponibilizarii dispuse prin OUG nr. 63 / 2010 este primul din Romania”, se arată în comunicatul celor de la Forţa Legii.

Ca urmare a apariţiei OUG nr. 63/2010, Poliţia Comunitară Craiova a fost nevoită să îşi diminueze drastic schema de personal, rămânând cu doar 300 de angajaţi, numărul maxim permis de actul normativ, în timp ce peste 200 de agenţi au fost concediaţi.