“Forţa Legii”, în lanţul uman de la Palatul Parlamentului

m ringo miting microfon Forţa Legii, în lanţul uman de la Palatul Parlamentului poze

Sindicaliştii de la “Forţa Legii” au renunţat la reluarea grevei generale, optând să îngroaşe rândurile bugetarilor care protestează azi, în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură, în faţa Palatului Parlamentului.

“Peste 20.000 de oameni, din care mai multe sute membri ai Uniunii Forta Legii, vor fi prezenti în 15 iunie, incepand cu ora 8.30, in jurul Palatului Parlamentului, sa protesteze sub forma unui imens lant uman impotriva masurilor fara precedent propuse de Guvernul Boc spre adoptarea Parlamentului, ca legi, prin care vor fi reduse salariile bugetarilor, pensiile si mai multe subventii de stat acordate populatiei, inclusiv biletele de odihna.

Parlamentul va dezbate si vota, incepand cu ora 10.00, in sedinta comuna a celor doua Camere, textul motiunii de cenzura introdusa de Partidul Social Democrat si sustinuta de Partidul National Liberal pe tema celor doua proiecte de lege supuse spre aprobare de Guvernul Boc. In cazul in care motiunea de cenzura va fi adoptata, planul de masuri nu va mai fi adoptat, iar Guvernul condus de premierul Emil Boc isi va inceta mandatul.
Cele cinci confederatii sindicale reprezentative la nivel national au avut intalniri in cadrul carora au stabilit programul de actiuni.  Programul stabilit de confederatiile sindicale reprezentative si textele proiectelor de legi care au fost depuse de Guvern spre aprobarea Parlamentului sunt atasate prezentului Comunicat.
Printr-un mesaj adresat federatiei noastre sindicale, presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, dl. Ion Popescu, ne-a transmis: �Va rugam sa va pregatiti conform calendarului de proteste anuntat si sa ne comunicati, in regim de urgenta, disponibilitatea  dumneavoastra de a participa la aceste actiuni, cat si numarul  de  persoane cu care veti participa�.

Din aceste considerente, in ziua de 15 iunie 201, pichetarea Palatului Parlamentului va reprezenta forma de protest adoptata si de Uniunea Forta Legii, astfel urmand a nu mai fi pusa in aplicare decizia Biroului Executiv de reluare a grevei generale in ziua dezbaterii motiunii de cenzura. Biroul Executiv solicita liderilor de grupe si subgrupe sindicale sa comunice intentia lor si a membrilor lor de a participa la actiunile stabilite prin Programul celor 5 confederatii sindicale.
Guvernul incearca sa reduca la minimum rolul si importanta sindicatelor, prin adoptarea unor legi strambe, precum legea unica a salarizarii, dar si a unor masuri impotriva salariatilor, precum concedierile colective, reesalonarea pe perioade mari a datoriilor Statutului fata de salariatii bugetari, anularea multor drepturi, inclusiv prin modificarea Codului Muncii, suprimarea biletelor de odihna etc.
Prin reprezentantii sai in teritoriu – prefectii, directorii serviciilor deconcentrate, precum si prin uneltele umane de care se servesc, guvernantii se tin in aceasta perioada de amenintari, diverisiuni si chiar de violente impotriva sindicatelor democratice.

Presedintele Forta Legii a dat exemplul prefectului de Dolj Eugen Georgescu, un campion al acestor metode: descurajarea salariatilor bugetari de a-si exercita dreptul constitutional la greva, actiuni de intimidare a celor care au semnat pentru greva, amenintarea directorilor de deconcentrate cu destituirea, instituirea unor reguli extrem de drastice pentru accesul in institutie, cu instituirea unor “zone de securitate”, specifice perioadelor totalitare, lipsa totala de interes fata de salariatii bugetari si problemele acestora, amenintarea liderilor de sindicat cu darea in judecata, lansarea de minciuni si diversiuni despre si in legatura cu liderii de sindicat si chiar incercarea de intimidare fizica a acestora etc.

In aceasta perioada, sunt folosite adevarate “arme umane”, persoane recalcitrante puse inadins sa creeze conflicte din nimic, pe care mai apoi sa le speculeze mediatic impotriva unor lideri de sindicat incomozi oricarei Puteri politice, pentru a-i discredita. Chiar recent a aparut un astfel de “caz” in presa de scandal obedienta puterii actuale.

De asemenea, se incearca sa se acrediteze ideea ca actiunile confederatiilor sindicale ar avea loc in urma colaborarii cu cele doua partide politice de Opozitie care au introdus si sustin motiunea de cenzura. Este o alta minciuna pe care guvernantii, in disperarea ca-si pot pierde puterea si privilegiile, au lansat-o. Protestele celor 5 mari confederatii sindicale – Cartel Alfa, Blocul National Sindical, CNSLR-Fratia, CSDR si Meridian sunt sincronizate cu acest moment politic pentru ca efectul protestelor noastre sa fie maxim. Nemultumirile membrilor nostri de sindicat, degradarea materiala in care i-au adus actualii guvernanti si mizeria totala in care doresc sa-i impinga nu sunt induse de nicio forta politica de Opozitie.
Toate aceste metode sunt folosite in aceasta perioada de Guvernul Boc, de reprezentantii sai in teritoriu si de oamenii care il slujesc neconditionat pentru a crea o stare de nemultumire a oamenilor, de indoiala si de neincredere a acestora in organizatiile sindicale din care fac parte, potrivit principiului “Dezbina si stapaneste”, astfel incat guvernantii sa poata iesi invingatori din lupta cu ultimele redute democratice care nu li s-au supus – sindicatele.

Vom fi uniti si vom invinge din nou!”, precizează un comunicat al Uniunii “Forţa Legii”