Forţa Legii: Guvernul ne atacă la sedii şi la lideri

m ringo miting microfon Forţa Legii: Guvernul ne atacă la sedii şi la lideri poze

Sindicaliştii lui Ringo Dămureanu denunţă un proiect de lege “mamut” copt de guvernanţi împotriva mişcării sindicale.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Forţa Legii, actul normativ elaborat de Guvern ar urma să lase organizaţiile sindicale şi liderii acestora fără o serie de drepturi de care se bucură în acest moment.

“Ministerul Muncii a convocat pentru vineri, ora 14.00 comisia de Dialog Social pentru a analiza un controversat proiect de lege numit Codul Dialogului Social.
Viitoarea lege ar urma sa abroge mai multe legi aflate in vigoare in prezent precum Legea Sindicatelor, Legea Patronatelor Legea Contractelor Colective de Munca, Hotararea de Guvern privind organizarea si functionarea Comisiilor de Dialog Social, Legea Conflictelor de Munca, Legea privind informarea salariatilor, etc., al caror continut ar urma sa fie inclus in proiectul Legii – mamut.

Scopul ascuns al acestei legi este sa loveasca dur actulalele organizatii sindicale.

Inasprirea conditiilor de reprezentativitate, eliminarea obligativitatii angajatorilor de a pune la dispozitia Sindicatelor spatii pentru desfasurarea activitatii, eliminarea protectiei liderilor alesi cu privire la modificare sau incetarea raporturilor de munca sau de serviciu din motive neimputabile etc.

Sunt doar cateva dintre suprizele pe care actuala guvernare le pregateste sindicatelor.

USFPPC Forta Legii a transmis recent Ministerului Muncii ca respinge in totalitate proiectul de lege.

Cele cinci Confederatii Sindicale reprezentative au anuntat ca nu vor participa la aceasta intalnire”, precizează comunicatul celor de la Forţa Legii.

video – unul dintre exemplele de dialog social dintre Ringo Dămureanu şi reprezentantul guvernului în Dolj, prefectul Eugen Georgescu, cunoscută şi sub numele de “proba de alergat sindicalişti viteză” desfăşurată în acest an pe holurile prefecturii Dolj.