Ford semnează un parteneriat strategic cu Universitatea din Craiova

ford 107 Ford semnează un parteneriat strategic  cu Universitatea din Craiova poze

 

Craiova, România, 17 martie 2014 – Ford România şi Universitatea din Craiova au semnat astăzi un parteneriat strategic oficial care va permite celor două părţi să dezvolte în continuare programe educaţionale pentru tânăra generaţie de specialişti din domeniul auto.

Relaţia dintre Ford şi Universitatea din Craiova s-a intensificat anul trecut, când ambele entităţi au decis să implementeze diverse programe, inclusiv stagii de formare şi programe de internship pentru aproximativ 40 de studenţi de la 4 facultăţi.

Ford România a donat anul trecut 3 vehicule B-MAX şi 2 motoare de 1,0 l EcoBoost pentru a fi folosite la Facultatea de Mecanică şi Facultatea de Inginerie Electrică.

“Am apreciat donaţiile pe care Ford România le-a făcut pentru studenţii noştri anul trecut. Astfel putem să le prezentăm acestora unele din cele mai avansate produse din întregul domeniu auto. Industria s-a schimbat foarte mult, a evoluat semnificativ şi trebuie să ne asigurăm că studenţii noştri sunt la curent cu aceste schimbări”, a declarat Dan Claudiu Dănişor, Rectorul Universităţii din Craiova.

La rândul său, Preşedintele Ford România, Jan Gijsen, a declarat: “Odată cu semnarea de astăzi a parteneriatului strategic, ducem colaborarea noastră cu Universitatea din Craiova la un nou nivel. Ne angajăm ferm să contribuim la viitorul specialiştilor auto din România şi suntem onoraţi să facem acest lucru împreună cu o echipă atât de dinamică şi profesionistă ca aceea a Universităţii din Craiova”.

Conform acestui parteneriat strategic dintre Ford România şi Universitatea din Craiova, cele două entităţi au convenit să continue şi în 2014 cu programe de internship şi stagii de formare, dar şi să extindă numărul facultăţilor participante la acest program.

În plus, cele două părţi sunt interesate să dezvolte programe de cercetare şi instruire pentru studenţi, dat fiind faptul că Ford intenţionează să aloce specialişti din cadrul firmei care să contribuie la dezvoltare curriculară şi la remodelarea programelor actuale ȋn concordanţă cu cerinţele pieţei muncii.

“Considerăm că acest lucru este esenţial pentru afacerea noastră. Societatea şi mediul de afaceri trec prin momente foarte dificile şi interesante şi este responsabilitatea noastră să contribuim şi să pregătim tânăra generaţie auto să facă faţă realităţii. Ford este mai mult decât un investitor în România şi în Dolj, Ford este, de asemenea, un partener şi un cetăţean corporativ responsabil al oraşului Craiova şi suntem încântaţi să sprijinim educaţia”, a concluzionat Jan Gijsen.

Universitatea din Craiova este una din cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior din România şi a fost fondată în 1947. Tradiţia şi inovaţia sunt elemente definitorii ale Universităţii din Craiova, alături bineînţeles de deschidere, flexibilitate si gândire strategică pe termen lung.

Aceste aspecte sunt de altfel subliniate de Dan Claudiu Dănişor, Rectorul Universităţii din Craiova, care a declarat: „Calibrarea programelor educaţionale şi de cercetare la nevoile pieţei muncii şi ale societăţii globalizate reprezintă priorităţi strategice ale Universităţii din Craiova. Mediul academic şi cel economic sunt partneri care ȋşi canalizează şi mobilizează resursele de care dispun pentru a atinge obiective comune, contribuind la dezvoltarea cunoaşterii şi la transferul de inovaţie, construind viitorul ȋmpreună… pentru a merge mai departe”.

Cu ocazia evenimentului de azi, Ford România a donat alte două motoare EcoBoost de 1.0l Ecoboost pentru Facultatea de Inginerie Electrică. Reamintim faptul că Fabrica de Motoare de la Craiova a demarat oficial producţia ȋn mai 2012, când a fost lansat motorul de 1.0l EcoBoost dublu câştigător al titlului de Motorul Internaţional al Anului.