FORD România: Uzina de motoare de la Craiova susține producția Noului Mondeo

ford mondeo 1 FORD România: Uzina de motoare de la Craiova susține producția Noului Mondeo poze

Noul Ford Mondeo este vedeta  Raliului Iașului 2014. Uzina de motoare de la Craiova susține producția Noului Mondeo

 

 

  • Ford România prezintă în premieră Noul Mondeo la Raliul Iașului 2014
  • Noul Mondeo prezintă noi tehnologii și motorizări, inclusiv motorul EcoBoost de 1,5 l produs la Craiova
  • Comenzile din partea clienților și prelansarea noului Mondeo vor începe la finalul lunii Septembrie
  • Ford, prin dealerul ATI Motors Holding, este mașina oficială a ediției din acest an a Raliului Iașului

 

ford mondeo 3 FORD România: Uzina de motoare de la Craiova susține producția Noului Mondeo poze

Iași, România, 04.09.2014– Ford prezintă în premieră pentru România noul Ford Mondeo, cu ocazia Raliului Iașului, un eveniment ce are loc în frumoasa capitală a Moldovei, între 4 și 6 septembrie.

ford mondeo 2 FORD România: Uzina de motoare de la Craiova susține producția Noului Mondeo poze

Ford joacă un rol cheie în ediția din acest an a Raliului Iași, fiind mașina oficială a evenimentului, cu sprijinul dealerului său local, ATI Motors Holding.

ford motoare 1 FORD România: Uzina de motoare de la Craiova susține producția Noului Mondeo poze

Noul Mondeo de culoare „Red Ruby” prezent la Iași, va conduce joi seara (4 septembrie) coloana oficială a raliului, când organizatorii vor marca debutul oficial al evenimentului. În ziua de vineri, 5 septembrie, toți fanii Ford și pasionații de automobile pot admira Noul Mondeo în showroomul ATI Motors Holding, unde modelul va fi expus întreaga zi.

ford motoare 2 FORD România: Uzina de motoare de la Craiova susține producția Noului Mondeo poze

În ultima zi a raliului, sâmbătă, 6 septembrie, noul Mondeo va fi prezent în centrul orașului Iași, deschizând binecunoscuta „super specială” de la Râpa Galbenă.

 

Clienții români vor putea comanda noul Mondeo, versiunile în cinci uși și wagon, începând cu finalul lunii septembrie, când Ford România va iniția de altfel campania de prelansare.

 

Noul Mondeo va fi disponibil atât în versiunea Trend, cât și în versiunea Titanium și este dotat cu noi grupuri motopropulsoare cu consum redus, precum: 2,0 l TDCi 150 si 180 CP (transmisie manuală și Powershift), EcoBoost de 1,5 l și 160 CP (transmisie manuală & automată), EcoBoost de 2,0 l, 203 CP, respectiv 240 CP (transmisie automată).

 

Motorul EcoBoost de 1,5 l este produs de uzina de motoare Ford de la Craiova, care la începutul acestei săptămâni a trimis deja primele unități către uzina de asamblare de la Valencia, în Spania, pentru a sprijini producția de serie a Noului Mondeo.

 

Noul Mondeo este dotat cu o serie de noi tehnologii, printre care se numără Adaptive Headlamp LED (Faruri autoadaptive cu LED), SYNC generația 2 și apreciata tehnologie Inflatable Rear Seats Belts (Centuri spate cu airbag incorporat).

 

Lista de prețuri pentru noul Mondeo va fi disponibilă pentru România în cursul acestei luni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre Ford Motor Company

Ford Motor Company, lider mondial în industria auto cu sediul în Dearborn, Mich., produce sau distribuie automobile pe şase continente. Cu aproximativ 186.000 de angajaţi şi 65 de fabrici în toată lumea, printre mărcile auto ale companiei se numără Ford şi Lincoln. Compania furnizează servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Pentru informaţii suplimentare despre Ford şi produsele sale globale, accesaţi www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa este responsabil pentru fabricarea, vânzarea şi deservirea autovehiculelor Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 50.000 de angajaţi la unităţile de producţie deţinute integral şi aproximativ 69.000 de angajaţi dacă se iau în considerare companiile mixte şi operaţiunile neconsolidate. În plus faţă de Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford Europa includ Divizia de Relaţii Clienţi Ford şi 24 de unităţi de producţie (13 deţinute integral sau societăţi mixte consolidate şi 11 societăţi mixte neconsolidate). Primele maşini Ford au fost livrate în Europa în 1903 – în acelaşi an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producţia europeană a demarat în 1911.