Ford investeşte jumătate de milion de dolari în proiecte comunitare la Craiova și continuă Ford Driving Skills for Life

Ford investeşte jumătate de milion de dolari în proiecte comunitare la Craiova şi confirmă a doua ediţie a programului de conducere preventivă, Ford Driving Skills for Life

Voluntari Ford  1 Ford investeşte jumătate de milion de dolari în proiecte comunitare la Craiova și continuă Ford Driving Skills for Life poze 

 

  • În următorii 3 ani Ford va investi aproape jumătate de milion de dolari în programe comunitare la Craiova

 

  • Investiţiile sunt făcute cu sprijinul Ford Motor Company Fund & Community Services, entitatea filantropică a organizaţiei

 

  • Aproape 100.000 de dolari au fost deja investiţi în această vară prin acţiuni la Spitalul Judeţean din Craiova, Universitatea din Craiova şi grădiniţa “Căsuţa Fermecată”

 

  • Corpul Voluntarilor Ford România a fost înfiinţat şi include peste 350 de angajaţi care se vor implica în zilele fără producţie din acest an, în proiecte destinate comunităţii

 

  • În prezent Ford România implementează programe de conducere preventivă pentru angajaţii săi de la Craiova şi de asemenea confirmă a doua ediţie a premiatului program, Ford Driving Skills for Life, ce va avea loc la Bucureşti în 15-16 noiembrie 2014

 

Voluntari Ford  2 Ford investeşte jumătate de milion de dolari în proiecte comunitare la Craiova și continuă Ford Driving Skills for Life poze

Craiova, 21 octombrie 2014 – Ford anunţă astăzi o investiţie de aproape jumătate de milion de dolari în programe comunitare adresate locuitorilor Craiovei, ca parte a angajamentului susţinut al companiei pentru comunităţile locale în care funcţionează.

 

Investiţiile sunt realizate cu ajutorul Ford Motor Company Fund and Community Services, care a funcţionat de peste 60 de ani cu finanţare permanentă de la Ford Motor Company şi care colaborează cu parteneri din toată lumea pentru a promova condusul preventiv, educaţia şi viaţa comunităţilor locale.

 

Ford colaborează cu Fundaţia “Gazeta de Sud” pentru implementarea programelor comunitare în Craiova.

 

“Suntem fericiţi să putem să investim într-o serie de programe adresate comunităţii şi în plus să schimbăm lucrurile în bine la Craiova, deoarece aceasta este casa noastră, la fel ca şi a celorlalţi cetăţeni ai oraşului. Aceasta face parte din ADN-ul Ford şi din angajamentul nostru global de a crea o lume mai bună”, a declarat Jan Gijsen, Preşedintele Ford România.

 

Angajaţii Ford România activează în cadrul Corpului de Voluntari Ford România care acum numără peste 350 de membri. Ei vor lucra împreună în comunitate în zilele fără producţie pentru diverse activităţi precum curăţarea spaţiilor publice, modernizarea grădiniţelor, îmbunătăţirea condiţiilor la Grădina Botanică din Craiova şi multe altele.

 

“Fabrica din Craiova joacă un rol foarte important pe harta de producţie a mărcii Ford şi sunt foarte mândru să văd astăzi că angajaţii noştri din România imbrăţişează tradiţia companiei privind grija faţă de ceilalţi şi importanţa actului de a da ceva înapoi comunităţii din care faci parte”, a adăugat Gijsen.

 

Aproape 100.000 de dolari au fost alocaţi în această vară pentru îmbunătăţirea condiţiilor la Universitatea din Craiova, la grădiniţa “Căsuţa Fermecată” şi pentru echipamente medicale noi la Spitalul Judeţean din Craiova.

 

 

Echipamente noi pentru Spitalul Judeţean

 

Ford a implementat deja etape importante prin achiziţionarea unor echipamente medicale esenţiale, precum rampe de distribuire a lichidelor şi incubatoare pentru Spitalul Judeţean din Craiova, care vor fi instalate până la sfârşitul lunii octombrie.

 

“Ştim cu toţii cât de mari sunt necesităţile în spitalele din România şi sunt fericit că Ford a decis să ne ajute în această perioadă dificilă. Datorită contribuţiei Ford vom avea echipamente vitale la secţiile de Neonatologie şi Pediatrie şi acest lucru este foarte important pentru noi, deoarece acest spital deserveşte aproximativ 3 milioane de pacienţi din Dolj şi din judeţele învecinate”, a declarat Bogdan Fănuţă, Directorul General al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

 

Două săli de curs renovate la Universitatea din Craiova

 

În plus faţă de echipamentele medicale, Ford a renovat în această vară două săli de curs de la Universitatea din Craiova, instituţie cu care producătorul american a semnat un parteneriat strategic prin care Universităţii i-au fost donate maşini şi motoare în ultimii ani.

 

Noi proiecte, inclusiv posibilitatea dezvoltării de burse şi a unui centru vocaţional, sunt discutate în prezent de Ford şi conducerea Universităţii din Craiova.

 

“Mediul economic şi social traversează în prezent o perioadă dificilă şi este foarte important pentru noi să avem un partener ca Ford, un partener care înţelege nevoile şi interesele tinerei generaţii. Cred că împreună cu Ford putem pregăti noua generaţie de specialişti auto competitivă pe plan naţional şi international”, a declarat Dan Claudiu Dănişor, Rectorul Universităţii din Craiova.

 

 

Ford Driving Skills for Life, 15-16 noiembrie 2014

 

Ca parte a angajamentului susţinut al Ford pentru SIGURANŢĂ, Ford România implementează în prezent cursuri de conducere preventivă pentru angajaţii săi. Acestea fac parte din conceptul Ford Driving Skills for Life (DSFL), si sunt implementate în zilele fără producţie la sediul fabricii Ford de către echipa Napoca Rally Academy.

 

În România, primul program DSFL a avut loc în iunie anul acesta şi s-a bucurat de un real succes, cu 519 de delegaţi şi peste 3500 de participanţi la cursurile de instruire online.

 

A doua ediţie programului Ford Driving Skills for Life va avea loc în zilele de 15 – 16 noiembrie la Bucureşti şi peste 400 de tineri sunt aşteptaţi să participe la eveniment. Pentru detalii suplimentare, vizitaţi www.drivingskillsforlife.ro

 

# # #

Despre Ford Motor Company Fund and Community Services

Ford Motor Company Fund and Community Services colaborează cu parteneri comunitari din toată lumea pentru a promova condusul în siguranţă, educaţia şi viaţa comunitară. Ford Motor Company Fund a funcţionat peste 60 de ani cu sprijinul permanent al Ford Motor Company. Programul Ford Driving Skills for Life, care a câştigat numeroase premii, îi învaţă pe tinerii şoferi diverse metode practice şi interactive. Inovaţia în educaţie este încurajată prin burse şi programe care transformă sistemele educaţionale şi realizează legătura dintre sala de clasă şi lumea reală. Prin Corpul de Voluntari Ford, peste 25.000 de angajaţi şi pensionari Ford lucrează la proiecte care îmbunătăţesc comunităţile lor în 30 de ţări. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.community.ford.com.