FNGCIMM participa la Targul –  AGRO Oltenia

 

targ FNGCIMM participa la Targul    AGRO Oltenia poze

 

In perioada 11 – 13 octombrie 2019, FNGCIMM participa la cea de-a III-a editie a Targului –   AGRO Oltenia – târg de produse si echipamente din domeniul agriculturii si industriei alimentare. Vizitatorii sunt asteptati la standul FNGCIMM unde vor beneficia de consiliere specializata in vederea identificarii solutiilor optime de garantare a creditelor, de informatii complete privind facilitarea accesului la finantari pentru achizitii de teren agricol, investitii sau linii de credit pentru sustinerea economiei rurale.

 

«  Un obiectiv institutional major pentru FNGCIMM, il reprezinta sustinerea accesului la finantare pentru fermieri, antreprenori, unitati administrativ teritoriale, Grupuri de Actiune Locala, organizatii ale Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii, prin produsele de garantare dedicate zonei rurale.

            In acest sens contribuim alaturi de beneficiarii nostri publici/privati la crearea de noi locuri de munca, la implementarea proiectelor de infrastructura rutiera, sociala, educationala, alimentare cu apa si canalizare, la dezvoltarea capacitatilor de productie si extinderea fermelor, cu impact direct asupra cresterii calitatii vietii, renovarii si dezvoltarii satului romanesc si dinamizarii atractivitatii spatiului rural. Economia rurala este vitala pentru Romania si de aceea ne-am propus sa avem un rol important in cresterea competitivitatii si sustenabilitatii zonei rurale. » – Gheorghe Lapadat-Director General FNGCIMM.

 

Evenimentul se desfasoara la Centrul Multifunctional Craiova si, fiind cea mai importanta expozitie agricola din Oltenia, a devenit  un important loc de întâlnire pentru reprezentantii mediului de afaceri rural  – fermieri, specialisti, manageri si autoritati din domeniul agriculturii si industriei alimentare.

Orarul de acces este intre orele 10:00-18:00 iar in data de 13 octombrie intre orele 10:00-16:00. Detalii despre eveniment se pot gasi pe www.agrooltenia.ro.

 

***

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

Din anul 2002 si pana in prezent, FNGCIMM a acordat IMM -urilor peste 80.000 de garantii la nivel national, in valoare de aproximativ 26 de miliarde de lei.

FNGCIMM instrumentează, se asemenea, programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Garanţia FNGCIMM SA – IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

FNGCIMM SA – IFN colaborează cu 26 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanția FNGCIMM SA – IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

FNGCIMM SA – IFN asigură o acoperire teritorială națională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele 3 sucursale, 2 reprezentanțe și 3 filiale. În baza apartenenței sale la AECM (Asociația Europeană a Instituțiilor de Garantare – asociație ce reunește 47 de fonduri de garantare mutuale, private și publice, bănci de dezvoltare și fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum și din Turcia, Serbia, Bosnia și Herzegovina, Federația Rusă și Kosovo), FNGCIMM funcționează după reguli şi principii europene.

Pentru informații suplimentare: 021.310.18.74 int.193,  info@fngcimm.ro

Direcția Marketing, relații clienți și consiliere