Florin Lungu (RAADPFL): Anchetă internă la Grădina Zoologică

florin lungu2 Florin Lungu (RAADPFL): Anchetă internă la Grădina Zoologică poze
In legatura cu informatiile vehiculate in mass media locala si centrala cu privire la evenimentele petrecute la Gradina Zoologica in ziua de 20.06.2013, conducerea RAADPFL a dispus efectuarea unei anchete interne in urma careia s-au constatat urmatoarele:
           In data de 19.06.2013 leoaica locata in Gradina Zoologica din Parcul Nicolae Romanescu a dat nastere prematur la 4 pui de leu, care ulterior nu au supravietuit. Evenimentul s-a petrecut in jurul orelor 19.30 – 20.00 ,conform declaratiilor angajatilor de la Gradina Zoologica.
           Precizam ca doi dintre puii decedati au fost ridicati de catre inspectorii DSVSA Dolj in vederea efectuarii autopsiei, pentru stabilirea cauzei mortii acestora, celelalte doua cadavre urmand sa fie ridicate in cursul zilei de azi.
           Din verificarile efectuate, s-a constatat ca dl. Cojocaru Ion- persoana responsabila cu administrarea Gradinii Zoologice din Municipiul Craiova si dl. Diaconeasa Gheorghe – angajat in functia de tehnician veterinar, nu au adus la cunostinta superiorilor ierarhici directi si nici conducerii regiei faptul ca leoaica a fost gestanta in toata aceasta perioada, cu toate ca in urma controlului DSVSA Dolj efectuat in luna martie li s-a pus acestora in vedere sa ia masurile necesare pentru a preintampina reproducerea animalelor din Gradina Zoologica, deoarece aceasta nu indeplineste standardele impuse de Directiva Europeana 99/22/CE.
           Mai mult conducerea regiei a fost pusa in postura de a afla despre aceste evenimente ulterior producerii acestora, datorita faptului ca cele doua persoane mai sus mentionate nu si-au indeplinit obligatiile de serviciu.
           Persoanele care se fac vinovate de aceste evenimente urmeaza sa fie sanctionate, mergandu-se pana la aplicarea sanctiunii celei mai grave, respectiv concedierea, ancheta in acest caz fiind in curs de desfasurare pentru a se stabili daca se mai fac vinovate si alte persoane  decat cele mai sus mentionate.
           Pe aceasta cale tinem sa informam opinia publica asupra faptului ca regia va efectua toate demersurile pentru sanctionarea tuturor persoanelor vinovate de acest eveniment si in vederea preintampinarii acestui gen de situatii, va lua toate masurile pentru asigurarea conditiilor optime de ingrijire a animalelor aflate la Gradina Zoologica din Parcul Nicolae Romanescu in conformitate cu normele impuse de directivele UE in acest sens.
                                                                                                Director General
                                                                                            Ing. Lungu Florin Gabriel