Florentin Tudor – incompatibil. ICCJ i-a respins recursul în procesul cu ANI

nicoliolgutaflorentin tudor Florentin Tudor   incompatibil. ICCJ i a respins recursul în procesul cu ANI poze

Viceprimarul Craiovei Florentin Tudor a pierdut azi, irevocabil, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, instituţia care  l-a declarat incompatibil încă din 2011. 

Tudor a pierdut, iniţial, la Curtea de Apel Craiova, procesul intentat ANI, prin care cerea anularea raportului de incompatibilitate formulat la adresa sa de Agenţie. Viceprimarul Craiovei a atacat cu recurs soluţia instanţei, acesta fiind respins azi, ca nefondat, de Înalta Curte de Casaţie şi Jusţiţie.

Edilul şef se vede astfel pus în situaţia de a renunţa timp de trei ani la funcţii şi demnităţi publice, după cum suna soluţia iniţială a ANI. Starea incriminată de agenţie a avut loc în mandatul 2008-2012, când Florentin Tudor era consilier local.

“Decizia nr. 5599/05.06.2013. Respinge recursul declarat de reclamantul Tudor Florentin împotriva sentintei nr. 488/2011 din 19 octombrie 2011 a Curtii de Apel Craiova – Sectia de contencios administrativ si fiscal, ca nefondat. Irevocabila. Pronuntata în sedinta publica, astazi, 5 iunie 2013”, precizează decizia de azi a magistraţilor Înaltei Curţi.