Florentin Gust, Vicepreședinte PSRO: Îi cer demisia ministrului “Bacșiș”Teodorovici

Florentin Gust, Vicepreședinte PSRO: Îi cer demisia ministrului “Bacșiș”Teodorovici

 

Cu fiecare nouă decizie și cu fiecare nouă acțiune, Guvernul Ponta demonstrează că este dușmanul micilor întreprinzători. După ce a trimis ANAF în covrigării și buticuri, acum Executivul a mai făcut un pas către birocratizarea fără cap a României.

 

Noile reglementări privind bacșișul sunt ilogice, anti-economice și anti-bun-simț, un nou cadou din partea unui Prim-ministru și a unui Ministru de Finanțe care sunt atât de preocupați să rămână la putere că au uitat să gândească.

 

Fac un apel din România reală, cea pe care guvernanții noștri au uitat-o și părăsit-o de mult timp, să suspende de urgență aplicarea reglementărilor inepte referitoare la bacșiș. A venit timpul ca autoritățile să gândească de o sută de ori măsurile înainte de a le aplica, nu să genereze haos în sistem doar pentru a-și vedea proiectele prost gândite afectând o țară întreagă. Până când Ministerul Finanțelor Publice nu este capabil să vină cu o reglementare eficientă, care să reducă evaziunea, dar și să-i protejeze antreprenorii cinstiți, aplicarea reglementărilor trebuie suspendată, prin Ordin de Ministru.

 

Totuși, neregulile la acest nivel nu pot rămâne nepedepsite și neasumate. După ce a avut un Ministru de Finanțe care era ținut să finalizeze Codul Fiscal, deși i se stabilise statutul de pușcăriabil, acum Guvernul are un Ministru de Finanțe, domnul Teodorovici, care râde și face glume când jurnaliștii îi arată că reglementările sale nu pot fi, de fapt, aplicate.

 

Îi cer domului Teodorovici să-și mute glumele și proiectele prost gândite de la masa Guvernului. Nu merită, pentru ce a fost capabil să genereze în aceste zile, să mai facă parte din Guvern. Dacă nu are decența de a demisiona, premierul Ponta trebuie să facă un gest de curaj și să-i arate ușa.

 

Florentin Gust

Deputat de Craiova

Vicepreședinte PSRO