Flopi, relansat de ABA Jiu

flopi Flopi, relansat de ABA Jiu poze

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, Specialiştii Apelor Române au relansat cărticica educativă “Flopi şi apa”.

De cărţile pentru copii reeditate de ABA Jiu au avut parte ieri elevii de la  Şcoala nr. 12 “Decebal” Craiova şi de la Şcoala Generală din Apele Vii.

“De această dată cei vizaţi de angajaţii A.B.A Jiu au fost elevii învăţătoarei Simona Filip clasa I- a B de la Şcoala Decebal şi preşcolarii grupei educatoarei Constantina Stănică de la Şcoala Generală din Apele Vii.
Aici, specialiştii de la apele române au relansat cărticica educativă “Flopi şi Apa”. “Flopi este un animal ciudat. El poate inota si zbura. Pentru a fi sanatos, Flopi are nevoie – ca orice alta fiinta – de aer curat si de apa curata. Această carte se aderează copiilor care pot recunoaste diferitele animale si plante, copiilor care au invatat despre varietatea vietii pe Pamant si mediul inconjurator. Circuitul apei in natura este fara sfarsit. O intalnim sub forma de vapori, care se ridica din mare. Apa de ploaie cade pe Pamant, iar raurile o aduc inapoi in mare. Apa este sursa vietii pe Pamant. Reprezinta mediul de viata pentru multe fiinte care traiesc in rauri, lacuri si mari. Datorita apei traiesc plantele, animalele si se dezvolta agricultura. Din pacate, noi oamenii stricam echilibrul natural si poluam apa. “, explică Cosmin Călin, director A.B.A Jiu.
Specialiştii A.B.A Jiu au explicat copiilor ce înseamnă “Flopi şi apa”, o lecţie educativă prin care se subliniază importanţa  purităţii apei, care este scopul unui laborator în stabilirea calităţii apei, purificarea apei, ce înseamnă poloarea apei în gospodărie, alţi poluanţi ai apei: agricultura, industria. De asemenea li s-au explicat elevilor şi motivele pentru care trebuie să păstrăm apa curată şi să o economisim”, precizează un comunicat al ABA Jiu.
“Amintim că Broşura “Flopi si apa” se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 si 10 ani şi reprezintă un excelent material didactic pentru educaţie ecologică. Acest proiect a fost iniţiat de Agentia Flamanda de Mediu, organizaţie guvernamentaăa pentru protecţia mediului din regiunea Flandra (Belgia), cu sprijinul Comisiei Europene, tradus şi tipărit cu ani în urmă în România de către Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului. Cum manualul educativ a avut un real succes şi un rezultat pozitiv, A.B.A Jiu a decis să-l retipărească în acest an pentru Ziua Mondială a Apei“, a declarat Cosmin Călin, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu.