Finanțare europeană pentru încă două proiecte ale primăriei Craiova

Finanțare europeană pentru încă două proiecte ale primăriei Craiova, acestea vizând reabilitarea unei grădinițe și achiziția de autobuze electrice. 

Contractul pentru reabilitarea Grădiniței cu Program Prelungit ”Phoenix”, a fost semnat ieri de primarul Mihail Genoiu și șefa ADRSV Oltenia, Marilena Bogheanu, proiectul având o valoare de 4,2 milioane de lei, din care contribuția municipalității este de 82.143 de lei.

Iată principalele date ale proiectului.

Totodată, edilii anunță și intrarea în linie dreaptă a finanțării pentru un nou lot de autobuze electrice, de 30 de bucăți, la pachet cu stațiile de încărcare aferente. Proiectul valoarează peste 20 de milioane de euro, primăria Craiova urmând să asigure, din bugetul local, 2 la sută din valoarea achițiției. „La nici o lună de când am primit cofinanțarea de la UE, de 98%, pentru cele 16 autobuze electrice, acum vor fi finanțate din bani europeni și restul de 30 de autobuze electrice. Acești bani sunt în afara plafonului pe care l-am avut cu ADR, gradul de depunere a proiectelor fiind de peste 150%”, a declarat primarul Mihail Genoiu, potrivit căruia  caietul de sarcini pentru organizarea licitației este deja gata, urmând să fie vizibil în scurt timp în sistemul electronic de achiziții publice.